Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza refugiaţilor. Guvernul român acordă un ajutor umanitar pentru Serbia

Wednesday, 07 October 2015, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit sursei citate, măsura survine cererii de asistență formulate de către autoritățile sârbe către Comisia Europeană pentru Ajutor Umanitar și Protecție Civilă în contextul actual al problemei migranților, relatează agerpres.ro.

"Ajutorul umanitar (...) constă în următoarele produse: câte 500 de paturi pliante și saltele; câte 1.000 de pături și fețe de pernă; 2.000 de cearșafuri; 2.500 de saci de dormit. Acest ajutor va fi asigurat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne - Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, fiind preluat de la unitățile teritoriale de către reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și predat la destinație reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe", anunță Guvernul.

Autoritățile române întreprind demersurile necesare pentru rambursarea procentuală de către Comisia Europeană a cheltuielilor de transport extern efectuate de România în vederea îndeplinirii acțiunii umanitare, cheltuieli care nu depășesc însă 22.000 de lei, potrivit Executivului.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ