Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cioloș, asaltat de pețitori. Cine i-a făcut ultima propunere

Monday, 22 August 2016, 12:51 Sursă: REALITATEA.NET

”Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Cioloş sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm în USR. Nu au existat însă discuţii legate de un acest tip de candidatură. Au uşile deschide de a deveni membri, urmând ca organizaţia judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, să decidă prin vot secret cine vor fi candidaţii. (...) Se încadrează în ceea ce am defini noi criterii de admitere în USR. (...) Domnul Voiculescu (n.r. - ministrul Sănătăţii), ca mulţi oameni din Guvernul ăsta sunt pe profilul oamenilor pe care noi îi căutăm în USR, dar nu au existat astfel de discuţii”, a spus liderul USR. 

Referitor la o posibilă propunere pe care USR o va face după parlamentare pentru funcţia de premier, Nicuşor Dan a precizat că acesta va fi ”din zona tehnocrată”, iar actualul premier Dacian Cioloş este una dintre opţiuni.

”Considerăm că avatajul unui premier tehnocrat e că poate să aducă în procesul de decizie oameni cu competenţe din societatea civilă, ceea ce premierii politici nu au făcut niciodată până acum, în guvernul ăsta care are şi bune şi rele lucrul ăsta se întâmplă. Ne dorim să intrăm în parlament şi de mandatele noastre să depindă formarea unui guvern în care vom negocia, vom propune  un premier tehnocrat. Dacian Cioloş  este una dintre opţiuni”, a mai spus acesta. 

De asemenea, liderul USR a mai subliniat că în ceea ce priveşte negocierile pentru viitorul premier, acestea vor fi făcute cu preşedintele şi nu cu partidele politice, precizând că PSD ar fi ”un partid nefrecventabil” dat fiind faptul că social-democraţii nu ar susţine un premier tehnocrat. 

”Va fi o discuţie între partide şi preşedintele la care noi sper să participăm şi preşedintele va avea obligaţia să identifice un premier pe care în Parlament să îl sprijine 50% din membri Parlamentului”, a mai spus Nicuşor Dan. 

Totodată, Dan a precizat că în septembrie va fi făcut un sondaj de opinie la nivel naţional, iar în octombrie vor fi puse la punct listele pentru parlamentare. 

Întrebat dacă actualii consilieri locali se vor regăsi pe listele pentru parlamentare, Dan a spus: ”Este o decizie pe care o să luăm în luna octombrie în funcţie de oamenii care vor veni până atunci, în funcţie de care vor fi cele mai potrivite persoane la nivelul organizaţiei, dar acum suntem în situaţia în care suntem 200 de membri la Bucureşti şi încă 1.000 care cer admiterea”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ