Ce crede Traian Băsescu despre desființarea Secției de investigare a infracţiunilor din Justiţie

Friday, 29 November 2019, 23:21 Sursă: Realitatea.NET

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri seara, în urma discuțiilor pe tema desființării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, că această situația pusă în practică ”ar fi o greșeală”.

Adaugă părerea ta

”Secția specială, după părerea mea, ar fi o mare greșeală să o desființeze, pentru că ea tot va trebui să fie undeva. De ce să o înfunzi cum a fost înfundată în DNA până de curând, permițând procurilor DNA șantaje asupra judecătorilor și să nu o lași transparentă? A, că avem o problemă cu cine conduce Secția Specială, hai să rezolvăm problema asta”, a declarat Traian Băsescu.

”S-ar putea să ne ajute o decizie a Curții Europene de Justiție, atât timp cât s-au găsit la DNA 3.200 de dosare deschise magistraților. Ceva e în neregulă din acest punct de vedere și atunci Secția specială își justifică existența”, a adăugat fostul președinte.

Peste 100 de parchete și instanțe din țară, în care s-au intrunit Adunarile Generale ale magistratilor, s-au pronunțat pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Specială. Aici intră și procurorii DNA, DIICOT și din Parchetul General.

Magistrații din Romania s-au reunit pentru a răspunde celor patru întrebări adresate de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. Amintim ca Predoiu a solicitat, miercuri, magistraților un punct de vedere legat de patru teme majore privind Justitia din Romania: pensionarea anticipata a magistratilor, trecerea la completuri de apel formate din 3 judecatori, noul ciclu temporal de scolarizare la INM și daca se impune desființarea Secției Speciale.

Comentarii Existente
2019-11-30 21:23:50
Leonard

Nea Basescu, nu e nimic in neregula cu tovarasii judecatori. Exista 3200 de dosare pentru ca asta e numarul judecatorilor corupti din Romania. Nu e o surpriza. Marea majoritate a judecatorilor sunt niste lepre ordinare. Uite ce a facut DNA....cu Coldea. Nu puteau sa bage la puscarie 3200 de tovarasi judecatori...ne faceam de ras in UE. Cu toate ca asa trebuia. Si atunci, dupa ce i-au prins, ca de-aia aveau dosare, nu pentru ca erau corecti si cinstiti, le-au zis: Mai tovarasi, uite cum sta treaba! Sunteti niste jigodii, dar va iertam daca condamnati exact asa cum merita gasca de banditi a PSD + complicii! Dar din nefericire nu a fost asa, pt ca dehhhh codul penal e bland cu infractorii la noi! INTRODUC SI O POSTARE PRECEDENTA PT CA MERITA Care sunt cetatenii nevinovati tarati in justitie? Familia Cosma Pesedescu din Ploiesti? Ponta? Hrebenciuc? Pai astia sunt toti niste infractori, impreuna cu judecatorii care i-au achitat din motive de SPAGA sau de COMPLICITATE....sau PROSTIE PURA in sensul solidarizarii tovarasilor judecatori cu tot ceea ce provine din comunism...ca asa sunt ei....pro spagari si pro comunisti....ei, majoritatea judecatorilor din Romania. CEI corecti, cam putini, sunt huliti de Antena 3, Romania TV, Hoandra, Gusa si alte lepre locale! Bai derbedeilor! Complet legala colaborarea dintre SRI si justitie in cadrul eliminarii coruptiei. Cu ce vreti sa se ocupe SRI? De ce nu trebuie sa aiba un rol in combaterea coruptiei? Pentru ca e contrar cui? Constitutiei facute de Iorgovan pentru apararea crimelor si hotiilor comise de gastile comuniste? Codului penal facut tot de gastile de banditi de sorginte comunista? Sau de prostul INTERESAT numit Predoiu, care azi dovedeste ca e destul de apropiat de infractori...si de "drepturile" lor! Bai mortaciunilor, Hitler scapa de voi scurt, in maxim 72 de ore, nenorocitilor! Borfasi ordinari, asta sunteti!

Alte articole din: Ultimele Stiri