Articolele din categoria LUPTA PENTRU ROMANIA:

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila: Epidemia de coronavirus poate fi ținută sub control dacă izolăm persoanele vârstnice
Profesorul Alexandru Rafila a anunțat, vineri seară, că o măsură foarte importantă în controlul epidemiei de coronavirus de la noi din țară este izolarea persoanelor vârstnice, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Luptă pentru România”, la Realitatea PLUS. Acesta a vorbit și despre numărul maxim de îmbolnăviri de coronavirus la care poate ajunge România și despre cum putem să nu repetăm greșelile din Italia, cea mai afectată țară de pandemia cu COVID-19.
peiu relansare economica
Peiu, în contextul COVID-19: „Șantierele pot fi soluția ieșirii din criză”
„Trebuie găsite soluții pentru ca totuși o parte din economie să funcționeze”. Asta este părerea profesorului Petrișor Peiu, coordonatorul realitateafinanciară.net. Peiu spune că în aceste momente de criză trebuie să ne gândim și cum putem compensa blocajul economic creat de pandemie. Una dintre soluții ar putea fi continuarea lucrărilor la marile șantiere de la autostrăzi, spune analistul.
Mobilizare fara precedent a medicilor rezidenti
Mobilizare fără PRECEDENT a medicilor rezidenți. Aceștia vin în ajutorul medicilor din spitale pentru un bun management al COVID-19
Mobilizare fără precedent a medicilor rezidenți. În total, este vorba despre un număr de 15.000 de medici rezidenţi care vor veni în ajutorul medicilor pentru a gestiona cazurile de infectare cu COVID-19. „Între aceşti medici rezidenţi intră inclusiv medicii de laborator, intră medicina de familie. (...) Este o mobilizare foarte importantă, o mobilizare utilă, avem exemplul foarte multor ţări care nu au acţionat într-un timp suficient de scurt”, a declarat Alexandru Mirea, medic rezident psihiatrie, preşedinte SMMR. 
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, la Realitatea PLUS
Gabriela Firea: România nu va putea face față unei situații ca în Italia. Trebuie reduse toate activitățile care nu sunt esențiale
Gabriela Firea susține că măsurile anunțate de Guvern pentru combaterea epidemiei de coronavirus din țară sunt incipiente, dar recunoaște că este o situație dificilă și că nimeni nu are soluția economică ideală. Primarul general al Capitalei a mai avertizat că trebuie să fie respectate măsurile de prevenție anunțate de autorități, pentru că România nu ar putea face față unei situații cu atâtea îmbolnăviri ca în Italia. Declarațiile au fost făcute, joi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.