Satul din Transilvania, ascuns în munți, unde locuiesc olandezi

Sunday, 25 August 2019, 11:00, Sursă: REALITATEA.NET

La 72 km distanţă de Cluj-Napoca, în zona tampon a rezervaţiei Cascada Vânătarele Ponorului, la poalele masivului Bedeleu, la o altitudine de 893 de metri şi o diferenţă de nivel de aproximativ 400 de metri de comuna Sălciua de Jos, județul Alba, se află un sat unic în România.

Adaugă părerea ta

Raven’s Nest  este un “sat ascuns” în vârf de munte, înconjurat de pădure, cu acces restricționat, care curpinde clădiri renovate în stil traditional, ce datează din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, un chioșc de grădină și un au opțiunea de a explora pădurea privată, unde se pot bucura de liniște în hamacuri și numeroase locuri retrase, dar au la dispoziție și un cinematograf în aer liber. De asemenea, există 2 terase mari, construite pe stânci, cu vedere panoramică.

Nu în ultimul rând, proprietatea are propriul restaurant, The Dragon's Tavern, unde se servesc mâncăruri autentice după rețete transilvănene vechi, precum și o varietate de vinuri românești și de sortimente de bere locală.

Prețurile pentru o cameră încep de la 110 euro/noapte, micul dejun costă 17 euro, iar cina 20 de euro. Pe timpul iernii, satul este închis din pricina accesului dificil după căderea zăpezii.

Mai multe pe ziuadecj.realitatea.net.