Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protest în stradă la Cluj-Napoca! Oamenii cer interzicerea spectacolelor de circ în oraş

Friday, 20 January 2017, 19:48 Sursă: REALITATEA.NET

Tinerii s-au adunat în centrul orașului, cu pancarte pe care au postat fotografii cu animale torturate și cu lumânări în mâini. Ei au cerut ca animalele să nu mai fie exploatate în acest fel și au enumerat câteva dintre practicile de dresare folosite în circuri.

'Scopul acestei manifestări este de a atrage atenția asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate, animalele sălbatice în circuri dar și cele de companie, de la felul în care sunt luate din habitatul lor natural, până la dresarea, chinuirea și torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate să le realizeze', a spus Lorena Cozneac, care este de profesie psihoterapeut și organizator al evenimentului.

Aceasta amintit că multe țări din lume au renunțat la organizarea de spectacole de circ cu animale și a precizat că acesta nu este nici un mod civilizat de a-i educa pe copii.

Lorena Cozneac a vorbit în discursul său ținut în stradă și despre modul în care sunt tratate animalele pentru a fi determinate să execute numerele în spectacolele de circ.

'Printre practicile de antrenament crude, inumane, de dresare, se numără: luarea puilor din familiile lor pentru a le induce frica de oameni de mici și a-i 'imuniza', ținerea lor în cuști metalice fără spațiu suficient de mișcare, bătăi sistematice aplicate pentru a-i face să execute anumite mișcări nenaturale lor. De exemplu, puii de urs sunt învățați să stea în picioare legându-li-se lanțuri de gât care să nu le permită să stea în patru labe, altfel se sufocă, elefanții sunt dresați cu un anume instrument special pentru dresarea elefanților care are două margini ascuțite', a spus tânăra.

Tinerii au demarat și o campanie de strângere de semnături pe care vor să o folosească pentru a determina autoritățile locale să nu mai permită organizarea de spectacole de circ în municipiul Cluj-Napoca.

'Invităm oamenii din Cluj-Napoca, de diferite vârste și profesii, să participe la eveniment, și să semneze la fața locului un model de scrisoare prin care să cerem primarului din Cluj să interzică primirea de spectacole de circ cu animale pe raza municipiului Cluj', a spus Lorena Cozneac.

Evenimentul a fost organizat și ca urmare a incendiului survenit la Circul Globus din capitală, în care au murit, în urmă cu câteva zile, 11 animale.

Pe internet a fost lansată și o petiție pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri pe teritoriul Romaniei, fiind adunate până în prezent 59.000 de semnături.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL