Ce caută Corpul de Control al Guvernului la Complexul Energetic Oltenia

Thursday, 17 January 2019, 08:39 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă a dispus mai multe măsuri pentru rezolvarea crizei energetice în care riscă să se afunde România, în urma grevei minerilor din Gorj.Dăncilă l-a trimis la Târgu Jiu pe ministrul Energiei, Anton Anton, pentru a participa la negocierile dintre reprezentanții CEO și sindicaliști – care nu sunt, însă, susținuți de muncitorii protestatari.În prezent, peste 7.000 de mineri din Gorj refuză să muncească de zile bune, iar termocentralele Complexului Energetic Oltenia sunt aproape să își epuizeze stocurile de cărbune și să își închidă grupurile energetice.

Adaugă părerea ta

Iată ce caută Corpul de Control trimis de Viorica Dăncilă la CEO:

Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă, modului de stabilire și acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societății Complexul Energetic Oltenia – S.A., respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă la nivelul acestei entități, exploatarea resurselor minerale și constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiții și dezvoltare.

Corpul de control al primului-ministru a mai efectuat acțiuni de control ce au vizat alte obiective:

– încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unității Miniere de Carieră Berbești către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea;

– preluarea de către societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societății Termoelectrica S.A. față de societatea Complex Energetic Oltenia S.A;

– respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia S.A. a prevederilor legale cu privire la angajarea și plata cheltuielilor de sponsorizare și a altor cheltuieli de finanțare a unor activități sportive.

Un grup de la Termocentrala Rovinari a fost oprit din „lipsă de cărbune” în noaptea de miecuri spre joi, anunță Transelectrica. Potrivit unei estimări a conducerii Complexului Energetic Oltenia, grupul va rămâne oprit până în 20 ianuarie. 

Termocentrala Rovinari a avut cărbune doar pentru câteva zile, nu pentru câteva săptămâni, așa cum anunțaseră liderii CEO.

Minerii au refuzat creșterea salarială de 700 de lei, oferită de dimineață de sindicaliști și conducerea CEO, iar marile termocentrale din Oltenia – Turceni, Rovinari și Ișalnița – sunt pe cale să epuizeze stocurile de cărbune.

Detalii pe Realitatea de Gorj

Alte articole din: Ultimele Stiri