Amendă record pentru o construcție ilegală într-o stațiune montană din Hunedoara

Monday, 21 October 2019, 16:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritățile locale din municipiul Lupeni au aplicat o amendă record pentru proprietarul unei construcții din stațiunea montană Straja. În cursul acestei zile Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Lupeni a sancționat cu amendă în valoare de 50.000 de lei o persoană care deținea o construcție fără autorizație în Stațiunea montană Straja.

Adaugă părerea ta

În staţiunea montană Straja sunt peste 200 de construcţii. Conform raportului administraţiei locale de la Lupeni, în munte sunt nu mai puţin de 218 concesiuni. Din numărul total al concesiunilor aproape jumătate nu se încadrează în normele legale, scrie Realitatea de Hunedoara.

Din cele 218 concesiuni, 102 nu corespund cu documentele. Cei 108 proprietari de cabane din staţiune au depăşit cu puţin sau cu foarte mult suprafaţa totală de teren care le-a fost concesionată. Pe alocuri sunt depăşiri de ordinul sutelor de metri pătraţi, iar nimeni nu a luat nicio măsură.

Pe parcursul anilor mai multe unități de cazare din stațiunea montană Straja au fost amendate în urma controalelor pe care cei de la Primăria municipiului Lupeni le-au efectuat. Mai mult decât atât și reprezentanții ISU au aplicat o serie de sancțiuni.