Alertă! Pestă porcină la granița cu Republica Moldova

Friday, 31 May 2019, 13:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Autorităţile sanitar-veterinare din Botoşani au intrat în alertă după ce şase porci mistreţi au fost găsiţi morţi pe malul stâng al Prutului.

Autorităţile sanitar-veterinare din Botoşani au intrat în alertă după ce şase porci mistreţi au fost găsiţi morţi pe malul stâng al Prutului, a declarat vineri, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ovidiu Airimiţoaie.

Potrivit acestuia, cele şase cadavre au fost găsite pe malul stâng al Prutului, pe raza localităţii Lipcani din Republica Moldova, în dreptul localităţii Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani.

"Pe data de 28 mai, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră ne-a anunţat că în localitatea Lipcani, pe malul râului Prut, au fost identificate şase cadavre de mistreţi. Autorităţile din Moldova au confirmat faptul că rezultatele sunt pozitive la pestă porcină africană. Focarul nu este la noi, dar zona infectată de opt kilometri şi cinci kilometri zonă tampon cuprinde teritoriul românesc. Astfel, sunt incluse în această zonă patru UAT-uri, respectiv Rădăuţi Prut, Păltiniş, Viişoara şi Coţuşca", a afirmat Airimiţoaie.

Directorul adjunct al DSVSA a precizat că, în cel mult şapte zile, vor fi inventariate toate animalele din gospodăriile populaţiei din zonele infectată. De asemenea, populaţia va fi informată cu privire la regulile care trebuie respectate pentru limitarea introducerii bolii în gospodării.

De la începutul anului, pe raza judeţului Botoşani au fost înregistrate zeci de cazuri de porci mistreţi morţi ca urmare a infestării cu pestă porcină africană. De asemenea, în comuna Pomârla au fost înregistrate patru decese la porci domestici.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri