Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă în Bacău: 100 de persoane au ajuns la Urgenţe după ce au mâncat la parastas

Tuesday, 08 March 2016, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

„Pana la acest moment (n.r. – ora 12.00) vorbim de 100 de pacienti, dintre care 88 adulti si 12 copii, dar este vorba despre un bilant provizoriu, intrucat se pare ca inca mai sunt pacienti care urmeaza sa vina, anunţă desteparea.ro.

Deocmandata, cei care au venit in cursul acestei dimineti sunt in curs de monitorizare pe Sectia de Contagioase sau in unitatea de primiri urgente”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvant la SJU Bacau. Niciunul dintre pacienti nu este in stare grava si pana acum au fost internati 29 de adulti si 11 copii.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau a demarat inca de luni dupa-amiaza o ancheta epidemiologica. S-au facut verificari si la sediul firmei de catering, de la Nicolae Balcescu, insa acolo inspectorii nu au mai gasit mostre de mancare, asa cum aveau obligatia, conform legii, sa le pastreze timp de 48 de ore.

„De la firma de catering, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au recoltat probe de apa, probe de exudat faringian de la personalul angajat, teste de sanitatie, o aeromicroflora din spatiul bucatariei. Tot personalul a fost obligat astazi sa aduca probe de coprocultura ca sa vedem daca nu este vorba de un germene transmis de la angajati.

La sediul firmei nu au fost gasite probe alimentare depozitate timp de 48 de ore, conform legii”, a declarat dr. Dana Marcu, sef Serviciu Control in Sanatate Publica din cadrul DSP Bacau.

La praznicul de duminica, organizat dupa inmormatarea unei localnice din Traian, au participat 280 de persoane si au consumat ciorba de perisoare, sarmale, pulpe de pui cu orez si varza, suc, vin si prajituri.

Pensiunea care a livrat mâncare alterata la Traian, aspru sanctionata de autoritati

– abateri grave pe linia sanatatii clientilor au fost depistate de Protectia Consumatorlor si DSV n activitatea unitatii a fost supendata de veterinari

Incidentul petrecut la parastasul din comuna Traian, unde zeci de persoane au facut toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat hrana calda adusa de o firma de catering, a pus in alerta institutiile statului care raspund de sanatatea cetatenilor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL