Aeroportul Craiova se va extinde. Proiect amplu cu finanțare europeană

Sunday, 12 January 2020, 16:29 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Aeroportul Craiova se va extinde, în perioada următoare, lucrări ce se vor realiza cu bani europeni, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), potrivit unui comunicat al CJ Dolj. 

Reprezentanţii administrației județene au avut o întâlnire cu cei ai Aeroportului Internațional Craiova (AIC) și cu echipa proiectantului desemnat să elaboreze documentația pentru demersul de extindere a AIC, prin construirea unor noi terminale și realizarea infrastructurii aferente.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, în vederea derulării acestei investiții complexe urmează să fie solicitată finanțare din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

„După cum a reieșit și în cadrul discuțiilor noastre, creșterea spectaculoasă a volumului de activitate la Aeroportul Internațional Craiova impune intrarea într-o nouă etapă pentru dezvoltarea acestui obiectiv strategic, de importanță majoră pentru regiunea Oltenia. Trebuie să menționez, în acest sens, că anul trecut a fost depășit pentru prima dată pragul de 500.000 de călători, AIC înregistrând în 2019 un trafic total de 514.544 de persoane.

Demersul pe care ni l-am propus, alături de conducerea aeroportului, și care este inclus, de altfel, și în Master Planul General de Transport al României vizează realizarea unui pachet de investiții, în centrul cărora se află construirea unui nou terminal de pasageri, care să răspundă pe deplin exigențelor internaționale în domeniu. Acesta va fi prevăzut cu propria platformă de îmbarcare-debarcare, cu cel puțin 12 locuri pentru aeronave și o zonă specială pentru degivrarea avioanelor. De asemenea, prin proiect va fi amenajată o parcare destinată autoturismelor și o autogară pentru mijloacele de transport în comun.

Mai multe pe realitateadecraiova.net.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-12 17:09:53
M. Cristian

Aeroportul din Brasov cînd este dat în funcțiune?

Alte articole din: Ultimele Stiri