Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai stat prea mult la plajă? Iată cum poţi scăpa de arsuri chiar la tine acasă

Wednesday, 12 July 2017, 09:18 Sursă: REALITATEA.NET

O aspirină salvatoare

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când te-ai ars de la soare este să iei o aspirină. Acest medicament reduce inflamaţiile, deci calmează iritaţiile şi roşeaţa. Foarte important este să iei pastila cât mai repede după expunerea la soare.

Cât mai multă cremă hidratantă

Atunci când ne expunem pielea la soare, ea devine mai uscată. Tocmai de aceea, hidratarea este atât de importantă în această perioadă a anului. Roşeaţa provocată de soare poate fi vindecată cu o loţiune specială pentru după plajă, calmantă, hrănitoare şi hidratantă. Este important să ai în vedere faptul că loţiunile care conţin ingrediente anti-inflamatoare, precum aloe vera sau soia, scad gradul de uscare şi iritare. Aplică loţiunea cât de des posibil.

Iaurt simplu, pe post de cremă

Dacă nu ai foarte mare încredere în cremele din comerţ, iaurtul este un tratament naturist foarte eficient atunci cânt te-a ars soarele. Vei simţi imediat o senzaţie de răcorire, iar culturile de bacterii active din iaurt îţi vor corecta pH-ul pielii şi vor începe procesul de vindecare.

Aplică pe pielea arsă comprese reci

O altă metodă pentru calmarea pielii arse de soare este să aplici comprese reci sau gheaţă pe suprafaţa afectată. Această acţiune ajută şi la vindecare.

Nu te mai expune la soare fără protecţie solară

Ar trebui să ştii cât de importantă este protecţia solară, mai ales acum după ce te-ai ars. Doar cu ajutorul cremelor cu SPF vei da pielii răgaz să se vindece.

Exfoliază, după vindecare

După câteva zile de la expunerea excesivă la soare, pielea ta va începe să se cojească. De aceea, foarte importantă este exfolierea. Doar aşa vei reuşi să înlături stratul de celule moarte şi să faci loc unui nou strat de celule sănătoase. Astfel, pielea ta va căpăta un aspect strălucitor şi uniform.

Sursă: eva.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE