Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban a anunțat bombele din economie care stau să explodeze

Tuesday, 19 November 2019, 07:54 Sursă: Realitatea.NET

În contextul menționat, prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut ministrul Transporturilor, Lucian Bode, să facă o analiză rapidă a situaţiei CFR Marfă, pentru a putea fi identificate cele mai bune soluţii, după ce Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro.

"-am solicitat ministrului Bode să facă o analiză foarte rapidă a situaţiei, ca să putem identifica cele mai bune soluţii", a spus Orban, la Realitatea Tv.

El a reproşat guvernării PSD şi faptul că ROMATSA a ajuns în situaţia de a avea popriri de 394,9 milioane de euro pe conturi, în urma unui proces câştigat de fraţii Micula împotriva statului român.

"Dar nu sunt singurele bombe care explodează. Azi, mâine o să avem probleme la TAROM. Pe ROMATSA ştiţi foarte bine care e situaţia. O companie privată din România a dat în judecată statul român, pentru neacordarea unui ajutor de stat. Ei au câştigat la o instanţă de arbitraj, din Statele Unite. Statul român a fost pus să plătească 81 de milioane de dolari, suma iniţială. Sumă care între timp a ajuns la aproape 400 de milioane, pentru că Guvernul Dăncilă nu a făcut nimic.", a mai precizat Orban. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-11-19 08:52:27
ingineruul scirbit de viata

Care bombe mai nefericitule? Probabil neuronii tai din cap stau sa explodeze si ne ambalezi si pe noi.Te invit sa pui osul la munca si sa te apuci de treaba ca esti inginer si arata ca te pricepi nu numai la mandolina. Sau paraseste ringul ca te-ai invitat singur la bucate si acum te plingi mai rau ca o bocitoare.Ai grija c tindragi usa dupa tine sa nu-l uiti pe profesor la cotroceni!!!

2019-11-19 09:00:29
Stefania

Asteptam sa vedem in cat tp ne va vinde ardealul la unguri

2019-11-19 09:16:50
Henkel

Statul Roman plateste datorita ingineriilor facute de fratii Micula cu demnitari corupti din Romania si a ineficientei cercetarii judiciare si a intregii justitii din Romania! Sa plateasca acesti bani din fondul de salarii ale CSM, MJ, MAI, SIE si SRI!

2019-11-19 09:34:09
Cine se judecă la americani,câstigă procesele toate.

Cine vă pune ,oameni de mucava ,să vă judecati in SUA sau in Europa ?In primul rând common law lor nu il intelegem ,dacă ura fată de stat e de inteles,procedurile common law sunt complicate.DNA trebuie cu ăști să inceapă,cine a acceptat condiții de judecată la preiteni?Dar Dl Ludovic arata astea ,ca Roman cu fiarele vechi,ca sa le privatizeze.Cine mai foloseste bre CFR pentru transport marfă ,când marfa e trimisă de nemti ca masilile lor.Ce trasportăm în țară mânzați sau noatine ?

2019-11-19 10:09:27
Paine si circ in Romanica

Vindeti-le pe toate pe un leu si spuneti ca ati avut noroc din prima plicarilor.

Alte articole din: ECONOMIE