VIDEO Record doborât. Cea mai rapidă mașină de serie a ajuns la 490 de km/h!

Monday, 02 September 2019, 22:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un prototip al actualului Bugatti Chiron a reușit să ruleze cu 490.48 km/h. Hypercar-ul din Molsheim stabilește astfel un record pentru cea mai rapidă mașină de producție. În același timp, Bugatti devine primul producător care trece de bariera celor 483 km/h (300 de mile pe oră).

La scurt timp de la debutul lui Bugatti Chiron, oficialii companiei din Molsheim au declarat că nu sunt interesați să stabilească un record de viteză. Cu toate acestea, în ultimele șase luni, a fost dezoltat un proiect menit să dea puțin peste cap lucrurile din industrie, scrie Automarket.ro

Împreună cu experții din cadrul Dallara, dar și cu ajutorul celor de la Michelin, Bugatti a pregătit un prototip al lui Chiron gata să atace recordul mondial în ceea ce privește viteza maximă.

Prototipul cu care au rulat pe circuitul din Ehra-Lessien este cu 25 de centimetri mai lung decât un Chiron de serie, iar pachetul aerodinamic a fost și el îmbunătățit. În același timp, Bugatti a pregătit un sistem controlat prin laser pentru amortizoarele adaptive, dar și o evacuare inspirată de cea utilizată pe noul Centodieci.

Conform informațiilor, scaunul din dreapta a fost înlocuit cu o mulțime de computere, iar scaunul șoferului a fost înlocuit cu unul derivat din competițiile de motorsport. În același timp, inginerii Bugatti au instalat și un roll cage complet, dar au optat și pentru mici modificări menite să scadă masa totală a hypercar-ului.

Motorul W16 de 8.0 litri folosit pe acest prototip oferă 1.600 de cai putere, valoare disponibilă și în cazul lui Centodieci.

În urma acestor modificări, Bugatti Chiron a reușit să ruleze cu 490.48 km/h, recordul pentru cea mai rapidă mașină de producție fiind verificat și validat de cei de la TUV. La volanul prototipului din Molsheim s-a aflat pilotul Andy Wallace.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT