Lamborghini anticipează dublarea producţiei până în 2019, după lansarea unui SUV

Wednesday, 24 August 2016, 14:32 Sursă: REALITATEA.NET

Producătorul de automobile de lux Lamborghini anticipează o creştere de cel puţin două ori a producţiei, la 7.000 de vehicule pe an, până în 2019, după lansarea unui nou SUV, chiar dacă se va concentra în continuare pe fabricarea de maşini de lux, a declarat directorul general Stefano Domenicali, citat de Reuters, potrivit News.ro.

Adaugă părerea ta

Domenicali a spus marţi că Lamborghini intenţionează să menţină producţia anuală de supermaşini la 3.500. În privinţa SUV-urilor, el anticipează că producţia va fi cel puţin la fel de ridicată, în funcţie de cerere.

Producătorul auto italian este deţinut de grupul Volkswagen, prin intermediul diviziei Audi.

Noul SUV va intra la vânzare în 2018 şi va avea un preţ de pornire de aproximativ 200.000 de dolari.

Domenicali, carea fost numit CEO în februarie, a mai spus că Lamborghini intenţionează să extindă reţeaua de dealeri la nivel mondial de la 132 la 160.

Circa 30% dintre dealerii Lamborghini se află în Statele Unite, cea mai mare piaţă a companiei.

Lamborghini a vândut în 2015 un număr record de 3.245 de vehicule în întreaga lume, dintre care puţin peste 1.000 în SUA.

Lamborghini măreşte numărul de angajaţi cu 500 şi dublează capacitatea fabricii din Sant'Agata Bolognese, în cadrul unei investiţii de mai multe sute de milioane de euro, anunţată în 2015.

Compania italiană urmează exemplul mai multor productori auto de lux care au intrat pe piaţa profitabilă a SUV-urilor, între care şi divizia Porsche a VW.