Criza din piața auto. Land Rover renunța la un model, înainte de lansarea pe piață

Saturday, 16 February 2019, 16:13 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Grupul auto britanic traversează una dintre cele mai nefaste prioade din întreaga sa istorie. Doar în ultimele trei luni din 2018 a raportat pirderi financiare de 4 miliarde de euro. Așa că, britanicii au luat decizia de reduce costurile, "victima" fiind modelul Discovery SVX.

Jaguar Land Rover va renunța la producția lui Discovery SVX, chiar înainte ca aceasta să înceapă, și confirmă, încă o dată, perioada dificilă pe care o traversează.

După ce a raportat pierderi de aproape 4 miliarde de euro în ultimele 3 luni ale anului trecut, grupul JLR se vede nevoit să reducă drastic nivelul costurilor.

Britanicii au confirmat că vor renunța la modelul Land Rover Discovery SVX, deși producția nici măcar nu începuse, potrivit Autocar.

Lansat în 2017 la Frankfurt, Discovery SVX propunea un V8 de 525 de cai putere și o cutie automată cu opt rapoarte. Versiunea specială fusese dezvoltată de divizia Special Vehicle Operations (SVO) și era destinată celor care își doreau un Discovery cu ceva mai multă putere sub capotă, dar și cu abilități mai bune în off-road.

Este al doilea model “sacrificat” de grupul Jaguar Land Rover în ultima săptămână, după Range Rover SV Coupe.

Producția celor 999 de exemplare Range Rover SV Coupe a fost considerată prea costisitoare, în contextul în care britanicii au nevoie să reducă nivelul costurilor cu câteva miliarde de euro în perioada următoare.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT