Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un astronaut a stat 2 ani în spaţiu, iar la întoarcere avea ADN-ul modificat. Fratele lui geamăn...

Friday, 16 March 2018, 09:39 Sursă: REALITATEA.NET

Lucrurile nu stau aşa de dramatic cum au fost prezentate în presă. Astronautul s-a declarat mirat când a citit că 7% dintre celule i s-au schimbat: "Ce? ADN-ul meu s-a modificat cu 7%! Cine ştia? Am aflat asta din articole. Ar putea fi o veste bună. Nu mai trebuie s-mi sun fratele geamăn de acum înainte", a scris Scott Kelly pe Twitter.

Adevărul este că modificările de ADN presupun un proces mult mai complex, arată National Geographic. Rezultatele preliminare ale Twin Study - un studiu al gemenilor - făcut de cei de la NASA dezvăluie că existe infleunţe asupra ADN-ul uman în spațiu.

Cei de la NASA l-au studiat pe Kelly înainte, în timpul și după anul petrecut pe Stația Spațială Internațională. Pentru a trage cele mai relevante concluzii, acesta a fost comparat cu fratele lui geamăn, Mark, care a rămas pe Terra. Cei doi nu mai sunt identici din punct de vedere genetic, așa cum erau înainte ca Scott să plece în spațiu.

Transformarea ADN-ului lui Scott în proporție de 7% sugerează schimbări genetice de lungă durată și care se leagă de cel puțin cinci procese și funcții biologice.

Pentru a urmări schimbările fizice cauzate de timpul petrecut în spațiu, oamenii de știință au studiat metaboliții (produșii intermediari ai metabolismului, fără de care viața nu ar fi posibilă), citokinele (molecule de natură proteică secretate de celulele sistemului imunitar) și nivelul de proteine din organismul lui Scott, în timpul și după misiunea în spațiu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL