Primele imagini cu Iohannis și Donald Trump în Biroul Oval

Tuesday, 20 August 2019, 21:49, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele României Klaus Iohannis a fost întâmpinat, marți, de omologul său american, Donald Trump la Casa Albă. Cei doi au făcut declarații de presă înainte de discuția oficială, iar președintele american a răspuns câtorva întrebări ale jurnaliștilor prezenți în Biroul Oval.

Adaugă părerea ta

Întâlnirea oficială dintre cei doi șefi de stat a început la scurt timp după ora 21.00 (ora României). O mașină blindată de culoare neagră l-a adus pe Klaus Iohannis la intrarea de la Casa Albă, unde a fost așteptat de liderul american. Cei doi șefi de stat au intrat împreună în Casa Albă, și s-au îndreptat spre Biroul Oval.

Înaintea discuției propriu-zise dintre cei doi lideri, au existat câteva momente în care presa a avut acces în Biroul Oval.

La începutul discuțiilor, cei doi șefi de stat au făcut declarații în fața presei. Donald Trump a spus că este o onoare să îl primească pe Iohannis.

„Lucrurile merg bine în Romania", a zis Trump, care a adăugat că „avem o relație mai bună decât oricând" și a invocat aici relatiile comerciale și faptul că mulți români muncesc în SUA.

„Să știți că americanii îi iubesc pe români, au o relație foarte buna cu ei", a mai zis Trump. Iohannis a zis la rândul lui că este o plăcere să fie la Casa Alba. "Acum avem ocazia să vorbim despre parteneriatul strategic', a mai zis seful statului.

Donald Trump i-a surpinși pe jurnaliștii prezenți la Casa Albă fiind dispus să răspundă la întrebări înainte de discuția efectivă cu șeful statului român.

Donald Trump l-a lăudat pe șeful Iohannis, spunând că face "o treabă grozavă" în privința luptei anticorupție, a transmis corespondentul Realitatea TV.

Întrebat despre subiectul eliminării vizelor, Trump a ezitat, iar ulterior a promis că va discuta cu șeful statului român în cadrul întâlnirii oficiale, evitând să ofere un orizont de timp în care vizele vor fi eliminate.

Legat de creșterea efectivelor militare americane în România, Trump a spus că și acest subiect va fi discutat în întrevederea cu Klaus Iohannnis.