Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primăria Capitalei, în stand-by. Nicușor Dan nu mai depune vineri jurământul. Care este motivul

Thursday, 15 October 2020, 01:41 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Din păcate, preluarea mandatului meu va mai întârzia, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm”, a anunțat Nicușor Dan, miercuri seară, pe Facebook.

„Tribunalul Bucuresti a validat mandatul meu acum cateva zile, apreciind ca, intrucat nicio judecatorie de sector nu acopera circumscriptia Bucuresti, competent este Tribunalul Bucuresti.

Azi insa, printr-un alt complet, Tribunalul Bucuresti a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecatoria Sector 1. Dupa motivare (peste 1-2 zile), dosarul va ajunge la Judecatoria Sector 1. Probabil Judecatoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competenta si dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal.

Dupa asta vom mai astepta doua zile pentru un eventual apel”, a scris Nicușora Dan, pe Facebook.

Cu o zi în urmă, Nicușor Dan declarase că va fi învestit vineri în funcție, de la ora 10.00, după ce, luni , Tribunalul București i-a validat mandatul de primar general.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Nicușor Dan a fost ales cu 42,81%, adică 282.631 de voturi dintr-un total de 660.118 voturi valabil exprimate, față de fostul primar PSD Gabriela Firea, care a obținut 250.690 de voturi (37,97%).

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL