Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numărul 2 şi 3 în stat, chemați din nou la Curtea Supremă

Tuesday, 28 November 2017, 08:06 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE. Avocatul Maria Vasii a declarat că șeful PSD nu s-a prezentat la IICJ pentru că are însărcinări mai importante și nu pentru că i-ar fi fost frică să nu provoace vreun scandal.

Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au fost ocupați, marți dimineața, cu redactarea răspunsului pentru Departamentul de Stat al SUA, amândoi fiind reprezentați de avocați în fața judecătorilor de la Curtea Supremă. Ambele procese au fost amânate pentru un termen ulterior.

Dezbaterile în cele două dosare sunt reluate de la zero, după ce unul dintre judecătorii din completul iniţial, Ana Maria Dascălu, s-a pensionat, fiind înlocuită cu un alt magistrat, potrivit Agerpres.

În procesul în care Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, instanţa urmează să reaudieze mai mulţi martori, printre care şi pe fosta lui soţie, Ioana Valmar, după ce la ultimul termen al procesului, din 31 octombrie, a fost audiat fostul senator Şerban Mihăilescu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

În dosarul lui Dragnea, la ultimul termen al procesului, din 31 octombrie, a fost audiat unul dintre inculpaţii din dosar, Ionel Marineci, la data faptei şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL