Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Informaţi, dar nepăsători: românii sunt codaşii Europei la asigurarea locuinţei

Wednesday, 17 October 2018, 16:46 Sursă: REALITATEA.NET

Conform studiului, 75% dintre români ştiu că nu vor primi niciun fel de despăgubiri de la stat, în cazul unor dezastre naturale, dacă nu au poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei. Pe de altă parte, doar 41% dintre respondenţi au declarat că ştiu şi faptul că pot fi amendaţi pentru nerespectarea obligaţiei legale de a-şi asigura locuinţele.

În ceea ce priveşte interesul faţă de asigurările de locuinţe, studiul a mai arătat că 74% dintre respondenţi sunt interesaţi, dar acest interes nu se reflectă în mare măsură asupra celor care chiar au asigurări.  

La finalul lunii august erau asigurate doar 1,68 milioane de locuinţe, conform datelor furnizate de către PAID - Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale, realizat de IRES.  

În comunicat se precizează că acest nivel redus face ca România să fie extrem de vulnerabilă în faţa dezastrelor naturale, iar acest lucru se observă în ultimii ani, odată cu intensificarea frecvenţei şi intensităţii evenimentelor nedorite.

Studiul a fost realizat la cererea UNSAR, de către IRES - Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, în perioada 14-20 iunie 2018, pe un eşantion de 1.248 de persoane şi are o rată de eroare maximă de ą2,8%.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL