Fostul șef de la Protecția Consumatorului, declarații incredibile după ce l-a concediat Orban: Inspectori ANPC, semidocți spre analfabeți

Friday, 29 November 2019, 22:08 Sursă: Realitatea.NET

Președintele demis al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, susține că planul său de reorganizare a instituției prin echilibrarea proporției de inspectori raportat la numărul de agenți economici din fiecare județ a grăbit demiterea sa.

Adaugă părerea ta

"Reorganizarea ANPC a grabit probabil schimbarea mea, în afară de opțiunea mea de membru PSD, reorganizarea instituției a fost lucrul care a pus bomboana pe tort.

Raționamentul reorganizării ANPC a fost prezentat fostului ministru al Economiei, discutat cu Agenția Nationala a Functionarilor Publici si cu colegii de la Resurse Umane, Juridic, Secretariat General, Economic, pentru ca a fost un algoritm pe care l-am transmis intregii tari. De acolo, toate parghiile si mesele gratuite oferite diversilor potenti in a lua decizii, si ma refer la cum se practica in diverse comisariate, au facut ca aceste lucruri sa nu fie posibile", a afirmat Horia Constantinescu.

Aproape o treime dintre inspectorii de la ANPC sunt nepregătiți, iar la nivelul zonei București doar 20 de comisari din totalul de 51 sunt bine pregătiți, mai spune Horia Constantinescu.

"30% dintre inspectorii ANPC sunt nepregatiti, si daca tot nu au ce scrie pe teren, probabil fac alte intelegeri cu operatorii economici. Va pot spune ca unuia dintre acestia, caruia i-am solicitat demisia la Bucuresti, i-am pus in fata urmatoarea situatie: stiind ca nu stapaneste limba romana, am rugat-o pe secretara sa-i dicteze un text, si inspectorul a preferat sa-si scrie demisia. Asta este situatia.

Reevaluarea trebuie facuta din radacini. Unii dintre colegii lor sunt suficient de bine pregatiti pentru a arata cu degetul si a spune ce coleg nu-si mai doresc in sistem. Sa va explic de ce: pentru a da bine, un comisariat judetean trebuie sa iasa in jurul unui numar de acte facute.

Daca el are 10 comisari, dintre care 5 semidocti spre analfabeti, ceilalti 5 pregatiti trebuie sa faca munca si a celorlalti 5 semidocti, ca in raportari sa nu apara intr-o zona de derizoriu.

La acest moment, la nivelul structurii Bucuresti-Ilfov, sunt in jur de maxim 20 de comisari cu adevarati pregatiti, ii salut pe cei din zona de alimentatie, cu care am facut actiunile fulminante la nivelul marilor retaileri, dar sunt putini comisari pregatiti pentru zona de prestari servicii, destul de putin spre foarte putin pregatiti pe zona de bunuri nealimentare, dovada linistea asternuta peste centrele comerciale, neverificate pana la momentul instalarii mele", a declarat Horia Constantinescu.

Comentarii Existente
2019-11-30 07:29:07
Serban Marius

Cred ca primul analfabet e chiar el, cel care i-a condus, bineînțeles fara rezultate spectaculoase. Cand altii il demit arunca cu gunoi in cei care l-au făcut mare...

2019-11-30 08:42:43
OMUL STIE CE SPUNE ! A CURATAT MULTE DIN CIRCIUMILE NESPALATILOR DIN CONSTANTA !!!

"30% dintre inspectorii ANPC sunt nepregatiti, si daca tot nu au ce scrie pe teren, probabil fac alte intelegeri cu operatorii economici. Va pot spune ca unuia dintre acestia, caruia i-am solicitat demisia la Bucuresti, i-am pus in fata urmatoarea situatie: stiind ca nu stapaneste limba romana, am rugat-o pe secretara sa-i dicteze un text, si inspectorul a preferat sa-si scrie demisia. Asta este situatia. Cine a bagat inclusiv in parlament gramezi de GOAGALE !? Analfabetii goagalizati au impinzit si parazitat structurile statului pentru ca alta sansa nu aveau, nefiind buni nici macar in spania la capsuni ! Asa ca au devenit slugi angajate a statului paralel politicizat !!!

Alte articole din: POLITICĂ