Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele mai proaste decizii ale premierilor României

Monday, 13 October 2014, 09:49 Sursă: REALITATEA.NET

Un sondaj de opinie dat recent publicităţii arată că 20% din români cred că cel mai bun premier postrevoluţionar a fost Călin Popescu Tăriceanu. Pe locul doi se află Adrian Năstase (cu 15%), iar pe trei, Emil Boc (cu 12%).

Este remarcabil că mult hulitul prim-ministru, care a avut ghinionul să ajungă la Palatul Victoria în plină criză economică, este mai apreciat decât actualul ocupant al funcţiei, Victor Ponta (care a fost menţionat de doar 10% din respondenţi).

În numai doi ani şi jumătate, guvernarea USL (transformată de la o vreme în PSD + UDMR) a introdus sau a mărit zeci de taxe. Astfel, au apărut taxe pe extracţia de resurse naturale, celebra „taxă pe stâlp", dar şi impozite pentru agricultori şi au crescut accizele (cel mai mult cele pe carburanţi), taxele pe proprietate ori impozitele auto.

O altă strategie total greşită a cabinetului Ponta a fost reducerea drastică a investiţiilor publice. Astfel, în primele opt luni ale acestui an, sumele alocate investiţiilor au totalizat 14 miliarde de lei, cu peste cinci miliarde de lei mai puţin decât în aceeaşi perioadă a lui 2012.

Pe lista gafelor de prim-ministru analizate de jurnaliştii de la Capital se numără şi următoarele: Adrian Năstase a evitat să introducă la momentul respectiv cota unică, Tăriceanu a exagerat cu cheltuielile bugetare, aruncând deficitul bugetar în aer, Emil Boc a introdus impozitul forfetar şi a crescut cota TVA-ului. Mai multe...

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL