Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CE SCUMPIRI ne aşteaptă de la 1 iulie

Monday, 30 June 2014, 12:52 Sursă: REALITATEA.NET

Începând de mâine, AMENZILE DE CIRCULAŢIE vor creşte semnificativ, punctul de amendă ajungând la 90 de lei. Cea mai mica suma pe care soferii care incalca regulile o vor plati va fi de 180 de lei, iar cea mai mare poate ajunge si la 1800 de lei.

Tot de la 1 iulie, se scumpesc GAZELE, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei industriali. Executivul a decis cresterea importului de gaze, ceea ce va duce la scumpirea acestora din 1 iulie.

"Prudential, am decis sa crestem ponderea gazelor de import in luna iulie, avand in vedere conflictul dintre Rusia si Ucraina, astfel ca vom ajunge la un import de 10% din consum, in special pentru a depozita aceste gaze si a intari siguranta in aprovizionare. Acest lucru va insemna o scumpire de 1,5% pentru consumatorii industriali care platesc preturi reglementate si de 2,5% pentru consumatorii casnici", a explicat șeful ANRE.

Salariul minim brut pe tara va creste din 1 iulie de la 850 de lei, cat este in prezent, la 900 de lei, aceasta fiind cea de a doua majorare din acest an. Prima a avut loc pe 1 ianuarie, cand salariul minim brut a urcat de la 800 de lei la 850 de lei.

Cresterea salariului minim din 1 iulie presupune cheltuieli suplimentare pentru firme, spun specialiştii de la AvocatNet.ro. Mai exact, acestea vor trebui sa plateasca fiecarui angajat cu 50 de lei mai mult decat pana acum, suma la care se vor adauga alti 14 lei pentru contributiile la stat. In acest conditii, costul lunar total va fi mai mare cu 64 de lei, comparativ cu 1 ianuarie 2014, ajungand la 1.152 de lei.

Marii beneficiari ai datei de 1 iulie sunt PRIMARII şi VICEPRIMARII, ale căror salarii se majorează cu până la 50 de procente

= Amenzile de circulatie vor creste incepand cu 1 iulie 2014, astfel ca cea mai mica suma pe care soferii care incalca regulile o vor plati va fi de 180 de lei, iar cea mai mare poate ajunge si la 1800 de lei. In ceea ce priveste persoanele juridice, acestea vor plati pentru abaterile efectuate intre 1890 de lei si 9000 de lei.

= Profitul reinvestit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice noi va fi scutit de impozit, intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016 inclusiv

= Utilizatorii romani de telefonie mobila si internet mobil se vor bucura de tarife mai mici pentru serviciile de roaming in calatoriile din spatiul Uniunii Europene, incepand cu 1 iulie, in cazul utilizarii planului tarifar de baza (Eurotarif), a anuntat recent Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL