Scandal penal la Ambulanța Corabia, acuzații de furt și ucidere din culpă. Reacţia autorităţilor

 
Accident în lanţ, luni dimineaţă, pe Podul Grant, din Capitală: o victimă
Accident în lanţ, luni dimineaţă, pe Podul Grant, din Capitală: o victimă

Scandal uriaș la stația de Ambulanța Corabia. 15 dintre cei 17 ambulanțieri au fost puși sub acuzare pentru delapidare, fals și uz de fals, 13 având interdicția de a-și mai exercita atribuțiile de serviciu. Realitateadeolt.net a intrat în posesia imaginilor care arată cum furau combustibil angajaţii Ambulanţei Corabia. Pe înregistrările video se observă cum, atunci când ajungeau la pompă, ambulanţierii puneau carburant în bidoane şi nu în autosanitare.

 

Ambulanțierii de la stația Corabiace șine de ISJU Olt, sunt acuzați că furau combustibil din autospecialele destinate transportului pacienților, iar pentru a acoperi furtul foloseau metoda deplasării spre sau de la diverse intervenții cu viteze mai mici decât cele impuse de gravitatea cazurilor medicale. Din acest motiv, se fac și cercetări pentru ucidere din culpă, deocamdată in rem, fără să fie vorba deocamdată despre vreo urmărire penală.

Anchetatorii cercetează acum inclusiv posibilitatea ca aceste deplasări cu vitează mai mică să aibă legătură cu decesul unor pacienți.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că ancheta de la staţia de Ambulanţă din Corabia, judeţul Olt, a început în anul 2015 şi anunţă că va sesiza Colegiul Medicilor cu privire la suspiciunile procurorilor conform cărora opt oameni au murit din cauza întârzierilor ambulanţelor. Ministrul Sănătăţii spune, însă, că această ipoteză este „hazardată”.

„Este o situaţie care ne pune într-o postură dificilă în sensul că cei de la Ambulanţa Corabia au trebuit să-şi ia toate măsurile astfel încât să asigure turele. Serviciul de Ambulanţă trebuie să funcţioneze. Eu aştept finalizare anchetei, cred că e prematur să spunem că au fost decese din cauza întârzierilor sau întârzierilor voite, aştept finalizarea anchetei, în acelaşi timp noi vom sesiza Colegiul Medicilor vis a vis de afirmaţiile procurorilor, repet este puţin hazardat în acest moment să spunem că au fost decese din aceste motive”, a afirmat Sorina Pintea, miercuri, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune. 

„Până la urmă, eu spuneam că managerii, directorii de Ambulanţă trebuie să respecte fişa postului, cred că am devenit obsesivă cu fişa postului, dar printre alte atribuţii au şi aceste atribuţii de a verifica gestiunea economico- financiară, lucrurile sunt foarte simplu de controlat, există începând de la magaziner, directorul financiar contabil, manager, ştiţi deja mi se pare aşa o chestiune foarte urâtă. Cred că ne-am obişnuit, aşa, cu toţii să ciupim”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Toate detaliile pe Realitatea de Olt.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?