Românii cu amenzi neplătite, urmăriți electronic de Fisc

 
Amenzile contravenționale
Amenzile contravenționale

Guvernul reglementează în detaliu procedura de urmărire electronică a încasării amenzilor contravenționale, scrie Realitatea financiara.Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care reglementează mecanismele de achitare a sumelor reprezentând amenzi contravenționale.

Proiectul ar urma să faciliteze, spune Guvernul, achitarea amenzilor contravenționale prin constituirea unui cont unic de plată și simplificarea procedurilor de urmărire a încasării amenzilor.

La finalul anului trecut, Guvernul Dăncilă a decis ca, începând cu 1 ianuarie 2019, să intre în vigoare prevederile Legii nr. 203/2018 privind plata amenzilor într-un cont unic, potrivit OMFP nr. 3893/2018, publicat în Monitorul oficial din 27 decembrie.

Acum, Ministerul Dezvoltării vine cu normele de aplicare la această lege, precizând că fără aprobarea normelor prevederile art. 1-17 din Legea nr. 203/2018 nu pot fi aplicate începând cu data anunțată, de 1 ianuarie 2019.

În ultimii trei ani, patru ministere (Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Justiției), au colaborat pentru intrarea în vigoare începând din 2019 a acestui Sistem informatic de gestionare a titlurilor de creanţă electronice.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?