Povestea neştiută a fondatorului Starbucks. Familia sa, asistată social: "Părinţii mei, disperaţi"

 

Mulţumită lui Howard Schultz, americanii au aflat ce înseamnă un latte, iar aceştia sunt dispuşi să plătească 4 dolari pentru această băutură, relatează Business Insider. Howard Schultz provine dintr-o familie modestă din Brooklyn, asistată social de către stat prin oferirea unui adăpost, acesta fiind unul din motivele pentru care a adus întotdeauna o nuanţă de justiţie sociala în felul în care a condus Starbucks.

Schultz a avut mai multe job-uri, cum ar fi de barman sau chiar şi-a vândut săngele pentru a-şi plăti studiile. Asta până sa descopere Starbucks, sau poate mai bine zis, Starbucks să-l descopere pe el. La începutul anilor ‘80, Schultz s-a alăturat companiei, condus de convingerea că Starbucks poate atinge un obiectiv aparent imposibil – sa livreze produse premium în timp ce devine omniprezentă. Schultz nu a vrut niciodată ca Starbucks să rămănă o companie mică, la fel ca alte cafenele precum Peet‘s.

Din această cauză, a părăsit compania pentru scurt timp, acesta neavănd succes în a convinge fondatorii ca această companie poate ajunge un lanţ internaţional de cafenele. În 1987, Schultz obţine brand-ul Starbucks şi 17 locaţii de la fondatori, aceştia luând decizia să-şi canalizeze eforturile pe lanţul de cafenele Peet’s. Apoi Schultz a pus bazele celei mai mari expansiuni din istorie în domeniul comerţuiu cu amănuntul, scrie Ziarul Fiananciar.

Când primul Starbucks s-a deschis în New York, publicaţia New York Times a trebuit să explice ce este un latte şi cum se pronunţă acesta. Schultz s-a inspirat din cultura italiană în denumiri precum “grande” si “venti”, caracterul exotic oferit de Starbucks jucănd un rol cheie în dezvoltarea business-ului.

Între 1998 şi 2008, Starbucks a ajuns de la 1.886 de cafenele la 16.680. În acest moment, compania deţine peste 27.300 de magazine în 75 de ţări. În timp ce Schultz a condus dezvoltarea fabuloasă a lanţului de cafenele, mai ales după 2008 cand a revenit în poziţia de CEO, a continuat politica sa de justiţie socială. În 2016 a anunţat retragerea sa din funcţie, alegând poziţia de preşedinte excutiv, aceasta oferindu-i mai mult timp pentru implicarea sa în cealaltă activitate a Starbucks – misiunea socială.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?