Motivul șocant pentru care un român din Franța a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Soţia gravidă înjunghiată, cei doi copii cu gâtul tăiat şi nimic pentru a explica oroarea: un român în vârstă de 40 de ani care şi-a ucis întreaga familie a fost condamnat vineri în Franţa la 30 de ani de închisoare, transmite AFP, citată de Agerpres. El a scăpat de pedeapsa cu închisoarea pe viaţă cerută de procuraturăÎn iulie 2014, bărbatul şi-a ucis soţia însărcinată în luna a şaptea cu 13 lovituri de cuţit. Ea a fost găsită într-o baltă de sânge, alături de cei doi copiii de cinci ani şi 18 luni înjunghiaţi, în camera de zi a locuinţei lor de la periferia Parisului.

În absenţa unui mobil clar şi cu un acuzat care a povestit numai frânturi de amintiri, psihicul criminalului a dominat cele cinci zile ale procesului.

Acest electrician în construcţii, care părea că îşi iubeşte copiii şi trecea drept un muncitor model, a fost victima unei "alterări a discernământului", a unei crize psihotice trecătoare? A fost teza celor doi psihiatri care l-au examinat, intrigaţi de "actul de neînţeles" al unui "subiect lipsit de orice patologie".

Individul, care a încercat să se sinucidă la câteva zile după crimele sale, şi-a putut pierde raţiunea după o afirmaţie a soţiei sale trăită "ca un abandon" intolerabil pe fondul disputelor frecvente din cauza problemelor financiare ale cuplului, a analizat în faţa instanţei unul dintre psihiatri.

"Pedeapsa contează mai puţin", a declarat pentru AFP avocata familiei victimelor, Valentine Rebérioux. "Singura miză era să aflăm dacă ştia ce a făcut, iar curtea a răspuns 'da'", adăugat aceasta.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?