Dezvăluiri bombă despre Gabriela Ciot, propunerea lui Dăncilă de comisar european

 
Gabriela Ciot
Gabriela Ciot

Suspiciuni de plagiat în cazul Gabrielei Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea României.

Melania-Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea României, a plagiat în proporție covârșitoare un articol științific publicat în anul 2012, potrivit Press One.

Prim-autor al textului în cauză este Vasile Pușcaș, fostul negociator-șef al României cu Uniunea Europeană (UE).

Pușcaș este, de altfel, coordonatorul doctoratului în Relații Internaționale și Studii Europene pe care Ciot l-a obținut în anul 2012, la Universitatea „Babeș-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

"Am contactat-o pe Melania-Gabriela Ciot, pentru a-i solicita să comenteze situația constatată. A închis brusc telefonul, în momentul în care a auzit de ce e căutată, iar ulterior nu a mai răspuns", scre jurnalista Emilia Șercan.

Melania-Gabriela Ciot a fost votată de PSD ca variantă de rezervă pentru nominalizarea României pentru funcția de comisar european marți, 1 octombrie. Asta după ce candidatura Rovanei Plumb a fost repinsă definitiv de către comisia JURI din Parlamentul European cu o zi înainte.

În octombrie 2012, Gabriela Ciot a obținut diploma de doctor în domeniul Relațiile Internaționale și Studii Europene la Facultatea de Studii Europene a UBB, cu o teză cu titlul „Idiosincrazii în procesul decizional al politicii externe, după Războiul Rece".

Din analiza rezumatului tezei de doctorat, disponibil pe internet, reiese că Ciot a analizat acțiunile și prestația publică reflectată în presă a conducătorului ei de doctorat, Vasile Pușcaș, în perioada în care acesta era Negociator-șef al României pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Conform PressOne, un articol publicat de Melania-Gabriela Ciot împreună cu Vasile Pușcaș, coordonatorul ei de doctorat, în 2012, anul în care obține titlul de doctor în Relațiile Internaționale și Studii Europene, este plagiat în proporție de 70%.

Promotie speciala astazi la eMAG. Poti intra AICI sa o vezi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
dracusorul rosu
03 Oct 11:54
Si coordonatorul Pyscas nu a vazut ca-i este copiata insasi teza sa de doctoranda lu' peshte?! Va dati seama ce-i doare-n basca si pe coordonatori....
Răspunde
0 0
johnneil
03 Oct 11:29
Exista vre-un membru pesede fara sa fie cu musca pe caciula? Daca exista ala trebuie sa-si faca un control amanuntit la cap cu medici de specialitate. Ala nu are ca cauta in aceasta gasca.
Răspunde
0 0
bican
03 Oct 09:54
DACAA NU FURA NU ERA BUNA PENTRU PSD
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?