Acordul a fost semnat! Europa are o nouă țară

 

Ministrul grec de Externe, Nikos Kotzias, şi omologul său macedonian Nikola Dimitrov, au semnat duminică un acord prin care numele fostei republici iugoslave devine "Republica Macedonia de Nord", potrivit Mediafax.ro.Acordul, care a fost semnat în nordul Greciei, lângă frontiera cu Macedonia şi Albania, reprezintă un pas important în direcţia rezolvării disputei între cele două ţări. Înţelegerea încă trebuie aprobată de ambele parlamente, iar în Macedonia trebuie organizat şi un referendum.

Skopje şi Atena au fost de acord anul acesta să intensifice negocierile pentru a încheia disputa care blochează aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană şi NATO. Grecia, care deţine drept de veto în ceea ce priveşte admiterea în ambele organizaţii, consideră că denumirea fostului stat iugoslav reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Alex
19 Jun 10:50
Dacă mai era nevoie încă odată , avem o nouă dovadă că site-ul “Realitatea” este o unealtă de propagandă , în nici un caz pro românească ! Cred că ne luați drept handicapați mintali și vreți să ne insinuați pervers , indirect în conștiințe ca un fapt împlinit că țara e pe cale de a fi ruptă din nou în favoarea Ungariei și a Rusiei ! Cel care a scris articolul nu este român și cei ce au permis publicarea sunt trădători de țară , în cazul în care sunt români , sau diversioniști ticăloși dacă sunt de altă nație ! Puneți-vă pofta-n cui jigodiilor că Dacii nu sunt morți și vă vom alunga încă odată de pe pământul sfânt al patriei !
Răspunde
0 0
Aura Dudău
17 Jun 19:01
Secţiunea Comentarii din site ar trebui să fie mai vizibilă, fără a fi nevoie de o accesare separată printr-un alt click. Articolul ar fi trebuit semnat, harta, de asemenea, ar trebui să aibă autor şi să conţină cel puţin anul la care face referinţă, epoca.... că, sincer, eu nu m-am prins când a fost harta politică a Europei aşa.
Răspunde
0 0
Adrian
17 Jun 16:57
Oameni buni,

ce harta folositi voi? Am cedat Banatul si Bihorul Ungariei, fara sa aflam? Ucraina a fost deja impartita? italia s-a separat intre nord si sud? In ultimul timp gasesc numai prostii in articolele voastre - limba romana pocita de anagramati, erori de logica in exprimare, acum o harta din nu stiu ce carte de geografie. Ce fel de redactori aveti? Reveniti la profesionalism si aruncati afara tori pseudo-reporterii pe care ii aveti la redactarea acestui site.
Răspunde
0 0
iulian
17 Jun 16:30
sper ca hata cu o noua europa , sa fie o gluma !
Răspunde
0 0
Dan
17 Jun 16:25
Realitatea, v-ați tâmpit? Asta e harta Europei? Dați-l afară pe redactorul care a făcut infamia asta!
Răspunde
0 0
Mircea
17 Jun 15:54
Galiția ? Noua Rusie ...Pe bune ?
Un fake map de toată frumusețea și Realitatea publică porcării ?
Nu vreau să vorbesc despre reprezentarea României pe hartă...
Răspunde
0 0
Ioan Gogu
17 Jun 15:46
"Noua e de fapt Vechea țară!
Harta, în schimb, e descalificanta pentru autor, care, probabil, nu e român, cât și pentru Realitatea, care publică idiotenii cu iz penal. O cenzură, în părțile esențiale, trebuie să existe! Nu văd nicăieri numele autorului autorului. Solicit redacției să publice numele autorului!
Răspunde
0 0
Aura Dudău
17 Jun 15:12
Imi poate explica si mie ce este cu harta din debutul articolului? Dar cu titlul asta anapoda?

Cum adică Europa are o noua ţară???? Dar ce, Republica Macedonia nu era în Europa? Europa este un întreg continent, Uniunea Europeana, însă, este o simplă uniune statală, cu scop economic. Puţină documentare nu ar strica.... sau o exprimare mai adecvată, care să nu creeze exprimări îndoielnice.


Cât despre hartă, nu are nicio noimă, niciun context de afişare, nici măcar o scară, pentru a stabili dimensiunea de redare a teritoriului reprezentat. Iar despre conţinutul hărţii.... de ce o treime din România aparţine Ungariei? De unde o astfel de hartă? Ce legătură are cu Macedonia şi cu articolul?......
Răspunde
0 0
Adrian
17 Jun 17:01
2 De acord cu tine Aura. In ultimul timp, oamenii astia au luat-o rau pe aratura. Titluri anapoda, exprimari in afara limbii romane, continut eronat. In plus, vad ca de la un timp au scos si categoria "Stiinta". Adevarul este ca ce ne mai trebuie stiinta - este suficient "circul" si plasele cu cadouri.
0 0
Mandalac
17 Jun 14:22
V-ati uitat si voi la harta inainte sa o puneti pe site?
O parte din Romania in vest e Ungaria? Pe bune? Si o alta parte dintara la est , este in Rusia? Serios?
Răspunde
0 0
Tarniceriu
18 Jun 00:22
2 Se pare ca cel ce a scris articolul e ungur :)
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?