A murit un titan al literaturii

 

A murit unul dintre cei mai mari scriitori din lume. Laureat al premiului Pulitzer, scriitorul american Philip Roth s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani, potrivit bbc.com.Philip Roth s-a născut pe 19 martie 1933, în Newark, New Jersey.  A debutat cu nuvela ”Goodbye, Columbus”, publicată în 1959 şi premiată cu National Book Award pentru ficţiune.

Recunoaşterea internaţională a venit odată cu romanul ”Complexul lui Portnoy” (1969). Premiat, în 1997, cu Pulitzer pentru ”Pastorala americană”, el a primit, un an mai târziu, la Casa Albă, National Medal of Arts, iar în 2002, Gold Medal in Fiction, cea mai înaltă distincţie a Academiei Americane, conferită anterior, unora ca John Dos Passos, William Faulkner şi Saul Bellow.

Scriitorul american Philip Roth a fost menţionat cu regularitate drept posibil câştigător al premiului Nobel pentru literatură, dar nu l-a obţinut niciodată.

Philip Roth a fost atât apreciat, cât şi luat în derâdere pentru că a prezentat fără cosmetizare nevrozele şi obsesiile care au bântuit experinţa modernă a evreilor americani.

Philip Roth a scris peste 30 de cărţi, inclusiv cartea de memorii “Patrimony” din 1991, care examinează relaţia complexă cu tatăl său şi care i-a adus Premiul Cercului naţional al criticilor de carte.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?