Ucraina, replică dură pentru Kelemen Hunor! Avea interdicţie din 2017!

 
Kelemen Hunor: UDMR va susține moțiunea de cenzură
Kelemen Hunor: UDMR va susține moțiunea de cenzură

Ambasadorul Ucrainei în România a explicat de ce liderul UDMR Kelemen Hunor n-a fost lăsat să intre în ţară. Nu este prima dată când e oprit, are interdicţie încă din 2017, a precizat diplomatul într-o postare pe reşelele de socializare.

"Am aflat acum cateva ore aici pe facebook că președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, domnul Kelemen Hunor n-a fost lăsat azi dimineață (sâmbătă - N.R.) să intre pe teritoriul Ucrainei.

În aceasta situație neplăcută dar absolut firească aș dori să fac câteva precizări:

1. Domnului Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017. De atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar și a fost refuzat, drept dovada că i-a fost bine cunoscută decizia autorităților ucrainene.

2. Și de data această conform legislației în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităților de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a și semnat-o. E adevărat că decizia nu conține motive, dar o astfel de practică e comună pentru toate statele europene.

Și bineînțeles sunt deschis și voi fi onorat să-i ofer și personal domnului Kelemen Hunor orice explicații suplimentare", a anunţát Oleksandr Banko.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat, sâmbătă, că a fost oprit să intre în Ucraina, pentru a participa o aniversare a Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, fără să i se ofere explicaţii.

Lovitură neaşteptată pentru liderul UDMR Kelemen Hunor! Nu l-au lăsat să treacă

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
limba de lemn
07 Apr 08:20
Prezenta minoritatilor nationale in Parlament este normala si democratica.Un simplu cetatean poate avea mai multe cetatenii (fara neaparat sa fie spion) dar ca reprezentant in Parlament nu este peste tot asa ca in Romania.
Răspunde
0 0
vlad
07 Apr 05:11
uniunea maghiara nu mai pupa in parlamentul Ro la o prezenta la vot a romanilor de aprox 50%, pana atunci...
Răspunde
0 0
vlad
07 Apr 05:01
la o prezenta a romanilor la vot de aproape 50 % , ungoorii nu mai intra in parlament. romani votati, nu bociti pe la televiziuni degeaba.
Răspunde
0 0
Catalin
06 Apr 22:07
Noi cand ii luam cetatenia, si facem la fel
Motive sunt cu sutele.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?