Tudorel Toader, întâlniri cu preşedinţii curţilor de apel şi cu procurorii cu funcţii de conducere

 
Tudorel Toader, întâlniri cu preşedinţii curţilor de apel şi cu procurorii cu funcţii de conducere
Tudorel Toader, întâlniri cu preşedinţii curţilor de apel şi cu procurorii cu funcţii de conducere

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă, că se va întâlni cu preşedinţii curţilor de apel, urmând a participa, în 28 septembrie, la adunarea acestora, care va avea loc la Suceava. De asemenea, Toader va participa la o dezbatere cu ”toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea”.Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat, sâmbătă, pe Facebook un mesaj intitulat ”Din capitolul «Întrevederi cu magistraţii»” în care a precizat că a participat, în 18 mai 2018, la adunarea anuală a preşedinţilor de tribunale, desfăşurată la Târgu Jiu.

De asemenea, Toader anunţă că se va afla, în 28 septembrie 2018, la Suceava, unde va participa la adunarea preşedinţilor curţilor de apel.


”0 octombrie 2018 - voi participa la dezbaterea cu toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea. Organizarea acestei întrevederi, care urmează să aibă loc în Bucureşti, a fost stabilită în data de 8 august, în cadrul discuţiilor avute cu Augustin Lazăr, Anca Jurma şi Felix Bănilă!”, arată ministrul, în mesajul postat pe Facebook.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât, în şedinţa din 4 septembrie, ”iniţierea demersurilor în vederea organizării unei întâlniri de lucru a Secţiei pentru procurori cu ministrul Justiţiei şi procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel”.

În 30 august, aproape 200 de procurori şi judecători au transmis o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, prin care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de declaraţiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public, notează news.ro. Ei au susţinut că afirmaţiile ministrului pot aduce prejudicii societăţii în plan intern, dar şi la nivel internaţional şi şi-au exprimat susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, în contextul declanşării procedurii de evaluare a sa.

Reacţia magistraţilor a venit după ce ministrul Justiţiei a declarat că decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat ”de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor”.Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
16 Sep 14:10
Gunoiul corupt comunist borat:tudorel slugoiul penal .
Răspunde
0 0
Stan
16 Sep 14:08
Gunoiul corupt comunist borat:tudorel slugoiul penal .
Răspunde
0 0
Stan
16 Sep 14:07
Gunoiul corupt comunist borat:tudorel slugoiul penal .
Răspunde
0 0
Unde sunt corupții,hashtagi dumneavoastră?
16 Sep 07:54
Dl fără nume ,de la ora 23,59,aproape de miezul nopții,transferă ideea consultării ministrului cu cadre din justitie și cu procurorii sefi,într-o propaganda hashtagistă:„Avem corupti mari, vrea să ne spuna autorul ,care nu au fost atinsi de procurori,sau de ministru” ,nu stiu ?Coruptia este acel casus belii,care dă prilej occidentului să ne înjosească,DNA -ului,să intervină in politica si hashtgilor sa facă demonstratii si circ.Când ii intrebi de un corupt dovedit,lasă garda jos si trec la invăluiri tactice,elaborate metodic de oculte.In capitalism ,batrâne,banii se fac prin afaceri-unii pierd ,altii câstiga,unii, ca dl Sorosi, joaca la bursa- și averea tării e intactă,bugetul neatins,delapidările zero,etc.Si atunci,unde ne sunt coruptii ?Ne spune implicit batrânul deotolog,in PSD.Daca nu faceti .dle ministru ,o lege să intre la puscărie,nu mult,12-15 ani,cei care insulta poporul si demnitarii aleși de ei!Si o lege,ca statul să nu mai facă investitii,ca prin mita,se aleg firme românesti,de turbă neamțul,francezul ,americanul,ca nu pot monopoliza si serviciile ,oferite de stat,ca petrol si aur nu mai are!
Răspunde
0 0
Penalilor
15 Sep 23:59
'' ... decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat ”de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor”. ... e vorba de cetatenii cu averi mari sau averi mici sau zero ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?