Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Generalii din spatele "băieților deștepți" din Sănătate. Cum s-a îmbolnăvit sistemul medical

Thursday, 14 May 2020, 07:54 Sursă: Realitatea PLUS

Generalii Silviu Predoiu și Florian Coldea ar fi fost cei care au mijlocit ca firmele lui Dracea să aibă exclusivitate pentru vânzarea unor echipamente medicale produse de firme de top. Așa se face că, ori de câte ori o piesă a unui aparat medical trebuia înlocuită, doar firmele lui Dracea puteau să asigure alta nouă.

Firme precum

Wilson Cook Medical, din Statele Unite
Erbe Elektromedizin, din Germania
Ardo Medical, din Elveția
Wassenburg Medical, din Olanda
Sandhill Scientific, din Statele Unite
GL Supply, din Statele Unite
Rocamed ,din Franța
Hoya Corporation, producătorul dispozitivelor Pentax
Stersis US Endoscopy, din Statele Unite
Medical Japan International, din Japonia

au putut intra în România doar sub umbrela bussines-urilor administrate de Andrei Mihai Dracea. Rețeta este relativ simplă. Când un spital are nevoie de un echipament medical, trebuie să se asigure că ceea ce cumpără este compatibil cu celelalte aparate existente în secție. Iar singurele care pot fi ofertate sunt, în multe cazuri, distribuite de firmele lui Andrei Mihai Dracea. Astfel, prețul pe care îl pot solicita firmele lui Dracea poate să fie oricare pentru că nu există concurență, iar spitalele sunt nevoite să cumpere.

Dracea apare și în cartea deputatului fugar Cristian Rizea care scrie despre presupuse legături cu serviciile secrete străine. De altfel, Dracea este un personaj misterios chiar și pentru jucătorii mari din piața de farmaceutice și echipamente medicale.

La fel de misterioasă este și adresa sediului firmei, care se află, cel puțin teoretic, în sectorul 1 din Capitală.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, sediul social al firmei apare pe Strada Nisipari, nr. 27. Am căutat adresa, însă pe această stradă sunt doar numere de la 1 la 22. Am găsit, în schimb, nr. 27 pe Intrarea Nisipari, însă aici nu apare vreo plăcuță cu numele societății si nici pe site-ul acesteia nu este specificat clar dacă este vorba despre strada sau intrarea Nisipari.

De altfel, firma care rulează milioane de euro din echipamente medicale n-are nici măcar un site adevărat. Pagina de web a societății comerciale pare să fie făcută de un copil de gimnaziu.

Realitatea Plus a solicitat puncte de vedere de la toate părțile implicate, însă nu au oferit un răspuns până în prezent.

"Spovedania lui Rizea", acuzații grave la vârful SRI: Cât de implicate sunt Serviciile în vânzarea statului român 

Achiziții dubioase, în Sănătate: contracte cu statul, date în 60 de SECUNDE!

Cine sunt „băieții deștepți” din Sănătate și „licitația la minut”. Cum s-a îmbogățit un absolvent la Moscova

Tentaculele "băieților deștepți" din Sănătate. Rețeta licitațiilor dubioase din spitale

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri