Viorica Dăncilă a ieșit la atac: "PSD nu va accepta acest lucru"

Sunday, 12 January 2020, 10:16 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Viorica Dăncilă a vorbit despre majorarea vârstei de pensionare și despre măsurile implementate de Guvernul Orban şi a transmis un mesaj dur ministrului Finanţelor.

"Ministrul Muncii a lăsat să se înțeleagă acest lucru (creșterea vârstei de pensionare - n.r.), invocând tendința de creștere a vârstei de pensionare la nivelul statelor europene. Noi nu aliniem creșterea nivelului de trai, nu creștem alocații, nu creștem salarii, dar vrem să avem această aliniere referitor la vârsta de pensionare.

Mai mult decât atât, mi se pare jignitoare afirmația ministrului Muncii prin care spune că "românii muncesc puțin și vor să se pensioneze devreme". Aceste lucruri nu sunt corecte și arată disprețul pe care îl poartă pentru români. Acest Guvern nu are competență și nici voință politică să identifice resurse de creștere a veniturilor bugetare, astfel încât să poată fi plătite pensiile potrivit reglementărilor în vigoare.

Bineînțeles că PSD-ul nu va accepta acest lucru, mă refer la obligativitatea vârstei de pensionare la 70 de ani", a precizat Viorica Dăncilă.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-12 11:19:12
Surprinzator

Proastaproastelor a prins viata din nou.eu am crezut ca a iesit la pensie deja,daca acum la 70 de ani nu.....atunci cand?la anu?

2020-01-12 15:48:21
Adrian

Idioata asta nu a inteles nimic pana acum, ca este vorba doar de cei care nu vor sa se pensioneze.Propaganda ciurdei din psd incearca din rasputeri sa distorsioneze subiectul.

2020-01-12 16:40:49
Guță Marin

Partea proastă a guvernării Orban este că un pensionar cu pensia minimă pe economie nu ăși poate mări venitul lucrând la stat in timp ce un pensionar judecător la CCR cu pensie specială poate lucra si cumulat pensia specială cu salariul si dincolo de vărsat de pensionare. Ăsta este discriminare față de cetățenii de rănd.

2020-01-12 23:23:50
Leonard

Mai Guta, nu javrele de la PSD au infiintat pensiile speciale si au marit salariile cocotelor de la CCR? Acum Orban e de vina? Cum mai Guta? Ce-ai inteles tu, mai Guta, din ce se intampla in tara asta? Sau ai inteles si faci pe prostu'? Ca sa manipulezi si tu un pic in favoarea jigodiilor PeSeDiste!

2020-01-13 12:17:04
Pensiile speciale,neeaga faptul ca toti suntem la fel ,dar pu;in diferiti.

Inteleg sa fiu mințit ,dar nu prea des,contribuția este cal de luptă politica intre drepta si stânga Pensia contributiva nu trebuie inteleasă ca pui bani la cireap cât lucrezi ca sa ai la pensie.Ce fals,ce oroare,ce minciună ,ce tragedie.Pensia contributivă inseamna ca inchei un contract aleatoriu/adică nu stii valoarea prestațiilor/ si societatea se obligă,cu câstig sau cu pirdere,ca la orice asigurare,sa te plăteasca.Cei care mor in ziua pensiei nu mai iau „contribuția”inapoi,cei care trăiesec 120 de ani depăsescă fondul alocat.Deci,hotărâti ”.Statul se poate angaja la prestații diferite ,80 % din salariul ,o sumă calculată pe algoritm,adică imi dă 0,30 bani pentru ce am cotizat acum 30 de ani,sau cum făceau comunistii,asigurau 60 %din veniturile ultimilor 5 sau 10 ani/Vezi legea pensiilor comuniste/.Fiți americani ,toți oamenii se nasc egali,adică fără cercei fetele si fără brățări,bărbații.In rest minciună constituțională.PSD a zis ca

Alte articole din: ECONOMIE