Se cere demisia lui Cîțu! Ce i se reproșează ministrului Finanțelor

Tuesday, 21 January 2020, 14:57 Sursă: Realitatea.NET

"Domnul Cîţu uită că este ministru de Finanţe şi a ieşit ieri cu o declaraţie extraordinar de gravă că există posibilitatea unei crize în România. Nu te joci cu asemenea cuvinte când eşti ministru de Finanţe. Ceea ce face un ministru de Finanţe, pe lângă gestiunea finanţelor şi economiei naţionale, este să dea semnale în piaţă. Semnalul dat de domnul Cîţu este unul grav, lucrurile vor merge în linia în care au mers după primele declaraţii, iar acest lucru nu poate să nu fie decontat şi la nivel politic. Un Guvern este instalat politic, dar guvernează pentru toţi românii. Recesiunea şi austeritatea anunţate de domnul Cîţu nu vor afecta doar electoratul PNL, vor afecta pe toţi românii", a declarat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

El a adăugat că îşi doreşte ca oamenii să înţeleagă că lucrurile pe care le face Guvernul PNL în acest moment îi vor afecta "direct" şi "personal".

"Îl somăm pe domnul Cîţu, dacă este responsabil, deşi avem dubii majore în acest sens, să îşi prezinte demisia. Dacă nu dumnealui, atunci cerem PNL să îl retragă din această funcţie extrem de importantă", a transmis senatorul PSD.

Potrivit acestuia, un ministru are o misiune "nu numai tehnică, ci şi patriotică".

"Domnul Cîţu spunea în 2012 că a adus pentru banca la care era angajat beneficii de 120 de milioane de euro şi că a fost plătit sub formă de bonus pentru aceşti bani într-un cont offshore. Dacă are probleme cu bugetul, poate că ar fi momentul să îşi aducă banii din offshore în ţară şi să îi taxeze, ca o mică, proprie contribuţie la bunăstarea acestei ţări", a spus Romaşcanu.

Totodată, senatorul PSD a subliniat că programul de guvernare al Guvernului Orban are un singur capitol, cu un singur cuvânt - anticipate.

"Pe 4 noiembrie 2019, s-a instalat Guvernul Orban în baza unei fiţuici, un soi de referat pe teme economice care ţinea loc de program de guvernare. De ceva vrem încoace vedem, de fapt, că PNL îşi face constant public programul de guvernare care are un singur capitol, cu un singur paragraf, care se cheamă anticipate. Deci destabilizezi o ţară, dai jos un Guvern care a performat, cu toate criticile pe care le-am auzit şi multe dintre ele ni le-am şi asumat, pentru a pune un Guvern care să plece, în contextul în care există o majoritate care şi-a asumat susţinerea acestui Guvern. Programul PNL de guvernare are un singur cuvânt - anticipate, care din toate declaraţiile dumnealor şi în toate concluziile pe care le-am tras aceste anticipate înseamnă doar austeritate", a arătat social-democratul. 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-21 17:24:59
Radu Brener

Cîțu este amantul lui Turcan așa că nu o să fie demis niciodată.

2020-01-23 09:52:26
Uzurparea de funcții,avocați PSD o stiți din facultae sau ve e frică ce cobzar ?

Val domnule Brener,dar orice sac își găsește petecul”Ce voiați sa faca doar politică cu trupul în suferință.ca mulți nu cred că bat la Porțile din Maramuresi?Dar slab e doar PSD care de ani cântă pentru Dragnea,pentru SIIM,pentru democratie si „Pe când trăgeau ei tot în gol /Ei tot în carne vie ””, si nu au niciun rezultat,nici ca mama soacă,care bate gura ca melita !

Alte articole din: POLITICĂ