Protest la sediul DNA! O femeie îmbrăcată în auriu, legată la ochi, întruchipează Justiția oarbă

Monday, 09 December 2019, 11:49 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Câțiva membri ai asociației Declic se află în fața sediului DNA din București, unde protestează față de decizia procurorilor de a clasa dosarul în care s-a anchetat proiectul minier de la Certej, județul Hunedoara.

Membrii comunitatii Declic vor intra în audiență la Nistor pentru a depune un memoriu.

”Suntem în fața DNA și cerem procurorului șef Călin Nistor reluarea anchetei privind corupția de la Certej.
De asemenea, am pus în scenă o reprezentare a justiției în lanțuri, pentru a arăta că la Certej corupția din jurul proiectului minier face legea”, spun cei de la Declic, pe Facebook.

„Am venit pentru a spune că la Certej, justiția este în lanțuri. Suntem nemulțumiți de decizia de clasare în dosarul de corupție de acolo, ceea ce face posibilă avansarea proiectului de minerit din munții Apuseni și anume, extragerea aurului cu cianuri acolo. În dosarul de corupție de la Certej, ilegalitățile pe care le-am sesizat se referă la transferul abuziv de proprietate de pădure de la săteni, Certejul de Sus, prin intermediul primăriei către compania minieră. În plan, compania minieră pune la cale construirea a 2 iazuri de decantare. De altfel, pădurea pe care se dorește construirea este singura locație propusă pentru dezvoltarea proiectului minier”, a declarat, la sediul DNA, Roxana Pencea Brădățan, reprezentant Declic.

Printre manifestanți s-a aflat și o femeie îmbrăcată în auriu și legată la ochi, inducând ideea că Justiția e oarbă.

Asociația Declic a făcut un denunț în 2016 la DNA Alba, care a demarat ancheta in rem. În iunie 2019, dosarul a fost închis. După ce Declic a depus o plângere față de soluția de clasare, dosarul a fost transmis către DNA central. Procurorii din București au clasat și ei cauza, din motive procedurale.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-09 13:44:03
Radu Brener

Desfințați DNA poliția politică a statului paralel.

Alte articole din: Ultimele Stiri