Klaus Iohannis, la dezbatere: "M-am opus PSD, dar am mai avut și alte câteva realizări"

Tuesday, 19 November 2019, 19:14 Sursă: Realitatea.NET

"PSD a venit cu o abordare care a aruncat Romania in haos pentru a salva cativa penali. PSD a dorit sa acapareze si sa distruga nu doar statul de drept, nu doar lupa anticoruptie, ci si marile sisteme si a facut-o perfid. PSD si-a insurubat neamurile, gastile de partid, iar eu m-am opus. M-am opus incercarilor PSD-iste de a acapara statul roman, folosind instrumentele oferite de Constitutie. De multe ori, am avut succes.

Dar mandatul meu nu s-a rezumat la atat. Am avut cateva realizari care vor influenta semnificativ parcursul Romaniei, as mentiona acea intelegere cu toate partidele pentru a aloca 2 la suta din PIB pentru apararea Romaniei. Apoi, am avut acel summit european de la Sibiu la care au participat toti liderii europeni, in care am creionat parcursul UE pentru urmatorul mandat de 5 ani. Am avut un mandat care a inceput ca un mandat de constructie. Asa l-am gandit, dar pe parcurs am ajuns sa am un mandat care de fapt trebuia sa mentina Romania in marile coordonate dorite de romani, opunandu-ma PSD-ului.

Am reusit in acest fel sa ma opun PSD suficient de mult pentru a mentine Romania pe traiectoria europeana. Am salvat imaginea Romaniei prin politica externa. 30 de ani, PSD a inhibat dezvoltarea Romaniei, iar acum lucrurile trebuie sa se schimbe fundamental. PSD trebuie inlaturat din decizia statului, dar nu oricum, ci in mod democratic, prin vot", a explicat Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-11-19 19:34:26
Iulia mihai

Dezbatere fără adversar? Aceasta se numește circ

2019-11-19 20:15:25
Costel

Johanis a declarat război limbii romăne.

2019-11-19 20:18:57
marian

Iulia Mihai ! De ce nu gandesti un pic mai profund ? De ce Johannis nu are nevoie de garda de corp si jandarmi cand se intalneste cu alegatorii iar Dancila cu tot cu garda de corpsi jandarmii paraseste orasele numai prin usa din spate , Galati prin ghena de gunoi a Casei de Cultura : Baia-Mare prin morga spitalului si asa mai departe !

2019-11-19 20:21:59
Paine si circ in Romanica

Acum fara mistocareli, voi va uitati la Iohannis acum? Zici ca e drogat, venit de pe alta planeta... Nu-i face fata la discutii nici lui Dancila macar. Asta nu poate dialoga nici macar cu aranjamente facute dinainte. Care aveti split la ecranul Tv faceti comparatie intre discursuri. Va speriati ce diferenta de teme sunt discutate separat.

2019-11-19 20:47:58
Valentin Verzeanu

Toti (ziaristi, analisti, formatori de opinie) cei care s-au pronuntat intr-un fel sau altul cu privire la refuzul lui KWi de a avea o confruntare cu VVD au avut abordari care de care mai "dasteapta" vorbind cate-n luna si-n stele, blah, blah, blah... NIMENI dintre cei pe care i-am putut urmari eu nu a spus, logic vorbind, ca principalul motiv al refuzului este neputinta Presedintelui de a da un raspuns cat de cat acceptabil la intrebarea privind casa achizitionata prin frauda, cum zice sentinta judecatoreasca. La care se mai adauga si sutele de mii de euro care trebuie restituiti statului, bani aflati in pusculita familiei. Eu ,unul, mi-as mai fi exprimat si mirarea cu privire la faptul ca dna Iohannis sta la Sibiu si nu alaturi zi de zi de sotul sau. In timp ce alte prime doamne au activitati multiple cu un puternic impact social, in special in aria binefacerilor, consoarta prezidentului mioritic este nelipsita doar la vizitele oficiale in strainatate. In ce ma priveste l-as vota

2019-11-19 23:30:18
robert

un gainar fricos, agramat,marioneta perfecta pt marele licurici,slab pregatit,infatuat fara perspective dpdv politic,lipsit de viziune geostrategica si geopolitica,atat mai prost pt Romania deoarece nu este in stare sa performeze si sa beneficieze de avantajul imens ca PSD -ul nu a emanat din clica lor de analfabeti spagagii cu doctorate si masterate la Dimitrie Cantemir,, decat o caricatura de om politic tipic "cloacaPSD"....rusineeee!!!

2019-11-20 16:37:12
Bazavan

Dle. Johannis, Stiu ca v-ati opus tot mandatul Dv. de presedine PSDului. Nu am inteles insa care au fost realizarile Dv. din pozitia de presedinte al tarii in mandatul care tocmai se incheie. Rog cateva exemple daca se poate ptr. a putea vota duminica informat. Multumesc, C.B.

Alte articole din: POLITICĂ