Guvernul Orban a decis: salariile demnitarilor vor fi înghețate

Monday, 06 January 2020, 16:50 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Ludovic Orban caută măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Guvernul s-a reunit în ședință, după ce PSD a încurcat planurile liberalilor. Executivul va adopta o ordonanță de urgență, care să abroge mai multe prevederi din celebra ordonanța a lăcomiei, ordonanţa 114.

În debutul ședinței de guvern, premierul a anunțat că indemnizațiile pe care le primesc demnitarii vor fi înghețate printr-un act legislativ adoptat azi.

"După cum bine știți, vom lua o serie de măsuri de reformă pe care le considerăm necesare, cum ar fi înghetarea salariilor demnitarilor, cum ar fi prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari sau interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public\", a declarat Ludovic Orban.

Cabinetul Orban și-a angajat răspunderea în Parlament pentru modificările la OUG 114/208, însă PSD a atacat actul la Curtea Constituțională.

Astfel, Guvernul se vede nevoit să găsească o cale pentru a pune în aplicare bugetul pentru anul 2020, şi trebuie să taie de urgență cheltuielile pe care statul le face cu personalul. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat tot azi legea bugetului de stat pe anul 2020.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-06 17:05:20
Misu N .

PERFECT!

Alte articole din: ECONOMIE