Desființarea SIIJ. Guvernul își va asuma răspunderea

Friday, 17 January 2020, 09:45 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET
Viceprim-ministrul Raluca Turcan a dat de înţeles joi că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în cazul în care proiectul iniţiat de PNL va fi blocat în Parlament.

Întrebată la Digi 24 când ar urma să dispară SIIJ, Raluca Turcan a răspuns: "cât de curând".

"Este un proiect pe care PNL şi l-a asumat. În momentul de faţă există în Parlament. Dacă vom constata că şi acest proiect - şi ne aşteptăm la lucrul acesta - este blocat în continuare în Parlament, să îl rezolvăm pe cale parlamentară, prin Guvern însă. PSD spune: cum încalcă PNL democraţia - au invocat chiar şi un conflict instituţional între Guvern şi Parlament - şi se substituie Guvernul Parlamentului şi venim cu angajările de răspundere. Pe Constituţie, angajarea de răspundere este un proces parlamentar, pentru că permite parlamentarilor să depună amendamente, să participe la procedura de angajare a răspunderii şi să depună moţiune de cenzură prin vot în Parlament. Dacă nu o fac, înseamnă că nu pot sau nu vor", a spus ea, citată de Agerpres.

Totodată, Turcan a arătat că Guvernul pregăteşte şi alte proiecte pentru care să îşi angajeze răspunderea. "Noi suntem acum pe un plan bine gândit cu nişte proiecte care, cel mai probabil, vor conduce la declanşarea alegerilor anticipate prin moţiune de cenzură", a precizat Turcan.​
 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-17 10:39:22
Jos mana de pe magistrații infractori ,asta e gândirea dlui Dragnea ,care e arestat

Doman Turcan nu are decât idei dictaoriale,de tip fascist/nu nazist ,bre/,domnia sa crede ca guvernul e suveran in a conduce tara ,potrivit unor interese partizane,interne și internaționale.Asa a ajuns Hitler la Fuhrungsprinzip!Guvernul ,doamna dragă,adoptă legi prin mandat,acordat de parlament ,expres sau tacit,expres prin lege,tcit prin asumarea răspunderii.PNL greseste ,el consideră ca e necesar să ne intoarcem la romani,care lapidau /adică aruncau de la distanță pietre/ în judecătorul corupt.Nu e mai modern ca judecătorii infractori sa fie egali cu dl Ponta,care e încă cercetat de justiție decât să fie lapidati ?Aruncarea pietrii ar face-o poprul deslănțuit ,care e fiară!De ce judecătorii si procurorii infractori sunt asa iubiți de PNL ?Ghici ciuperca ce-i.

2020-01-17 12:04:10
Constantin Gadea

S-AU FACUT PRIMII PASI SPRE DEZROBIRE SI SUNT SPERANTE MARI PENTRU VIITOR. Sunt fericit de desfasurarea evenimentelor politice din ultima perioada de timp, care a inceput cu schimbarea socanta a comportamentului presedintelui Iohannis pe scena politica, schimbare care s-a petrecut inainte de realegerea domniei sale in functia de presedinte. Omul acela moltic, pe care unii il numeau Mutu, care se remarca aproape numai cu capacitatea ca stie sa mearga pe bicicleta si despre care uneori uitam aproape ca mai exista, a devenit dintrodata atat de hotarat si superactiv, incat a dezintegrat rapid banda politica BDT a lui Dragnea si Tariceanu, care ajunsese la un pas de cucerirea Justitiei si de instaurarea unei dictaturi pro-ruse, care ne-ar fi scos cu certitudine din UE si din NATO. Presedintele Iohannis a devenit atat de activ si hotarat sa indrepte Romania spre o stare de bine normala, incat, dupa rezultatele deja obtinute, intuim ca suntem la un pas de eliberarea definitiva de Ciuma Rosi

Alte articole din: Ultimele Stiri