Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentul, SCUT PENTRU PENALI. Deputatul DINIȚĂ, salvat iar de COLEGII care au părăsit PLENUL

Monday, 27 October 2014, 17:04 Sursă: REALITATEA.NET

Aleșii sfidează din nou Justiția: nu au votat pentru Ion Diniță. În plenul de luni după-amiaza, în momentul în care trebuia să înceapă votul referitor la deputatul PC Ion Diniță, președintele Camerei Deputaților a constatat că în sală sunt doar 152 de deputați prezenți, iar cvorumul de ședință este de 202 deputați. După ce a verificat de două ori prezența, Valeriu Zgonea a declarat ședința închisă. Astfel, depuații au stat la votul pentru Hrebenciuc, dar au plecat în momentul în care s-a anunțat votul pentru Diniță, anunță Agerpres

Decizia în cazul cererii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de încuviințare a arestării preventive a deputatului conservator Ion Diniță a fost amânată și lunea trecută de plenul Camerei Deputaților, din lipsă de cvorum.

Acesta este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul șefului CJ Brașov, Aristotel Căncescu, după ce Consiliul Judeţean Braşov ar fi fost prejudiciat, în urma plăţilor nelegale făcute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

Pe 20 octombrie, votul deputaţilor privind ridicarea imunităţii colegului lor, de la Partidul Conservator, Ion Diniţă, a fost amânat, din lipsă de cvorum, în ședința de plen a Camerei Deputaților. Mai era nevoie de votul a cel puțin 70 dintre deputați, cei mai mulți dintre cei care au absentat fiind de la Putere. 

Votul parlamentarilor vine după ce Comisia Juridică a respins, pe 14 octombrie, solicitarea procurorilor de încuviințare a arestării deputatului PC, cu 13 voturi împotrivă și nouă pentru arestare, raportul de respingere al Comisiei fiind, însă, unul consultativ.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ