Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Condiţiile din închisorile româneşti, în raportul Departamentului de Stat al SUA

Thursday, 28 April 2016, 23:08 Sursă: REALITATEA.NET

Departamentul de Stat al SUA a preluat „cifrele morţii” din închisorile româneşti în ultimul raport anual privind drepturile omului în lume, anchetă Lumeajustitiei.ro ignorată de autorităţile de la Bucureşti: „502 persoane au decedat în închisori între 2010 şi 2014, dintre care 425 din cauza problemelor medicale, 73 s-au sinucis, 3 au fost omorâţi, iar unul s-a sufocat”

Ce reţin americanii în Raportul Departamentului de Stat privind drepturile omului în lume:

„Condiţiile din închisori şi din centrele de detenţie

Condiţiile din închisori au rămas dure şi nu au respectat standardele internaţionale. Abuzarea deţinuţilor de cătreautorităţi şi de către alţi deţinuţi a continuat să fie o problemă.

Condiţii psihice: Potrivit cifrelor oficiale, supraaglomerarea a fost o problemă, iar unele închisori nu au respectat standardul de 4 mp/ deţinut, astfel cum este stabilit de Comitetul European pentru Prevenirea Torturii şia Tratamentelor sau Pedepselor Inumane ori Degradante (CPT).

Potrivit unui raport al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 502 persoane au decedat în închisori între 2010şi 2014, dintre care 425 au murit din cauza problemelor medicale, 73 s-au sinucis, 3 au fost omorâţi, iar unul s-a sufocat cu mâncare. Până la sfârşitul lunii septembrie 2015, mai multe decese au avut loc în penitenciare. La 7 septembrie, un adolescent a murit după ce a fost grav bătut de colegul de celulă în arestul penitenciarului Tichileşti. De asemenea, s-au raportat decesele a doi prizonieri în penitenciarele din Craiova şi Colibaşi.

Conform presei şi rapoartelor unor ONG-uri, gardienii au agresat deţinuţi şi uneori deţinuţii au fost atacaţi şiabuzaţi de colegii de celule”.

 

Sursa: Lumea Justiţiei

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ