Militar mort la Alba Iulia, procurorii militari şi CFR au deschis anchete (VIDEO)

Friday, 23 November 2018, 10:32 Sursă: REALITATEA.NET

Eveniment tragic, vineri dimineaţă, în gara din Alba Iulia. Un militar și-a pierdut viaţă după ce s-a electrocutat la reţeaua de înaltă tensiune. Procurorii militari au deschis deja o anchetă, pentru a stabili cum s-a petrecut nefericitul accident. Acelaşi lucru îl va face şi o comisie CFR, într-o anchetă separată.


Adaugă părerea ta

S-a întâmplat în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie.

Potrivit comunicatului oficial al MApN, militarul făcea parte din Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "POTAISSA" din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie.

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi”, potrivit datelor de la Ministerul Apărării.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina" va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată.

"Referitor la accidentul din staţia Alba Iulia vă informăm că o comisie abilitată va cerceta condiţiile producerii acestui tragic accident, în care un militar şi-a pierdut viaţa şi, totodată, va stabili şi care au fost cauzele exacte. Conducerea CFR îşi exprimă public regretul pentru acest tragic accident şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate", a precizat CFR.

Detalii pe Realitate de Alba.

Alte articole din: Ultimele Stiri