Casa de poveste din care n-ai mai pleca, salvată din ruine de o româncă

Tuesday, 03 March 2015, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Într-o micuță comunitate de sași din Transilvania, o româncă revenită în țară după 30 de ani petrecuți în Germania a transformat o clădire amenințată de vreme într-una dintre cele mai frumoase case de oaspeți din România.

Cincșor este un sat brașovean cu doar câteva sute de locuitori, aflat între Podișul Hârtibaciului și frumoasa depresiune a Făgărașului. Biserica fortificată de aici este ridicată în 1427 și a fost renovată recent.

Carmen Schuster a copilărit în Cincșor, dar a plecat în Germania împreună cu familia, în urmă cu 30 de ani. A ajuns să lucreze într-o multinațională, care a provocat-o să fie reprezentantul la București al firmei. A acceptat această misiune și a revenit în țară.

Când s-a întors la Cincșor, a descoperit un sat liniștit, poate prea liniștit. Frumusețile de aici au convins-o însă că satul poate evada din uitare cu puțină promovare turistică.

Clădirile vechii Școli Evanghelice și Parohiei Evanghelice s-au dovedit perfecte pentru a găzdui o casă de oaspeți. Carmen și familia sa au decis să investească în dotarea și modernizarea acestor spații, pentru a crea un loc perfect pentru cei în căutare de cultură și natură.

Continuarea articolului și o mulțime de imagini superbe din interiorul și exteriorul superbei construcții, în articolul de la acest link.Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE