Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce nu au avioanele de cursă parașută

Wednesday, 17 April 2019, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

La prima vedere, este un dezavantaj strigător la cer, mai ales că în ultimii ani s-au prăbușit parcă prea multe avioane comerciale și au murit sute de persoane. Crezi că parașuta i-ar fi salvat? S-ar putea să fii surprins, dar parașuta nu te ajută în astfel de avioane.

De ce nu ai putea să sari cu parașuta dintr-un avion comercial

În primul rând, ca să clarificăm de ce nu există parașute la bord, trebuie să știi că acestea sunt foarte grele, din cauza parașutei în sine, care trebuie să aibă o anvergură foarte mare ca să te susțină în aer și a restului echipamentului care o declanșează.

Dacă fiecare avion ar fi dotate cu câteva zeci sau o sută și ceva de parașute, ar trebui ca aeronavele să transporte mai puțini pasageri, ca să reducă greutatea și costurile. Sau, eventual, ți s-ar interzice să mai iei cu tine bagaj de cală.

Totuși, chiar dacă ai avea la bord parașută, tot n-ai putea să o folosești... teoretic. Aeronava trebuie să fie special concepută pentru a permite saltul cu parașuta. Dacă deschizi ușa într-un avion în timpul zborului, se va depresuriza cabina și tot ce se află în interior, obiecte și oameni, ar fi imediat trase în afară, fără să ai timp să reacționezi.

Cei care ar avea norocul să nu fie trași de presiune, cel mai probabil ar leșina din cauza lipsei de oxigen.

Un alt motiv pentru care parașuta ar fi inutilă

În al doilea rând, majoritatea accidentelor se petrec în timpul decolării sau aterizării. Asta înseamnă că altitudinea ar fi prea mică pentru saltul cu parașuta, deci ar fi inutilă.

Pe scurt, acestea sunt motivele pentru care avioanele comerciale nu au la bord parașute. Nu ți-ar folosi la nimic pentru că aceste avioane au fost concepute fie să te ducă la destinație dacă nu intervine vreo problemă tehnică, fie să te „cureți” rapid și sigur în caz de prăbușire. Adevărul crunt este că fie ai noroc să ajungi cu bine la destinație, fie nu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE