Zi neagră la Bursă, scădere istorică din cauza măsurilor anunţate de Guvern

Wednesday, 19 December 2018, 10:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Miercuri a fost una dintre cele mai negre zile din istoria Bursei de Valori Bucureşti, pe fondul incertitudinii investitorilor privind intenţia Guvernului de a introduce o serie de măsuri fiscale ce ar afecta băncile, precum şi sectoarele energetic şi telecom. Cele mai mari scăderi erau consemnate la Banca Transilvania (-19,91% ), BRD-GSG (-16,62%) şi TMK Artrom (-15%). Potrivit analiştilor citaţi de zf.ro, Bursa a pierdut, într-o singură zi, toată creşterea acumulată de la începutul anului. 

UPDATE: Bursa de la Bucureşti a închis în scădere puternică pe toţi indicii bursieri şedinţa de miercuri, deprecierile variind între 5,69% pe indicele BET-FI al SIF-urilor şi 11,52% pe indicele ROTX (Romanian Traded Index).

Cele mai mari scăderi erau consemnate la Banca Transilvania (-19,91% ), BRD-GSG (-16,62%) şi TMK Artrom (-15%).

Creşteri consemnau titlurile Amonil (plus 3,85%) şi Electromagnetica (plus 2,05%.

Valoarea cea mai mare a tranzacţiilor a fost înregistrată în cazul acţiunilor Banca Transilvania, de 169,8 milioane lei, BRD-GSG, de 54,485 milioane lei şi OMV Petrom, de 32,456 milioane lei.

La ora 15:00, acțiunile Băncii Transilvania înregistrau o scadere pe aproape 19%, acțiunile BRD au scăzut cu peste 15%, OMV Petrom aproape 14%: Chiar şi companiile energetice ale statului, precum Transgaz şi Romgaz, au pierderi însemnate.

“Şedinţa de azi este de un roșu atât de aprins, cum nu am mai văzut de la începutul lunii august 2011, când a fost redus ratingul SUA. În cazul băncilor, profitul ar putea fi înjumătăţit. Taxele vor fi o povară pentru bănci şi pentru companiile din sectorul energetic”, a declarat Simion Tihon, broker la Prime Transaction, pentru ZF.

Într-o estimare făcută de zf.ro, companiile din structura indicelui principal BET înregistrează la ora 12:00 o valoare de piaţă de circa 65 miliarde de lei, în scădere cu 6 miliarde de lei faţă de închiderea de marţi seară.

Potrivit analilştilor, a fost cea mai proastă şedinţă din istoria BVB determinată strict de factori interni.

Companiile austriece cu investiţii în România au avut pierderi şi pe Bursa de la Viena.

Detalii pe Realitatea Financiară.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri