Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

USR iese la atac: ”În loc să apere banul public, PSD, ALDE și PMP o apără pe Gabriela Firea!”

Wednesday, 31 July 2019, 16:20 Sursă: REALITATEA.NET

Uniunea Salvați România filiala București își arată revolta față de modul în care partidele de la putere - PSD și ALDE, sprijinite de PMP, au votat pro legalizarea retroactivă a celebrelor companii municipale ale primarului general Gabriela Firea, după ce Curtea de Apel a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a societăţilor respective.

”În loc să apere banul public, PSD, ALDE și PMP o apără pe Gabriela Firea!

Reprezentanții PSD, ALDE și PMP din Consiliul General al Capitalei au votat astăzi în interesul Gabrielei Firea, nu în interesul bucureștenilor. Hotărârea de legalizare retroactivă a companiilor municipale nu are nicio legătură cu problemele orașului. Are legătură însă cu problema primarului general care a forțat înființarea ilegală a acestora. Companiile au primit de la Primărie sume imense de bani pe care le-au risipit pe salarii, pe sedii și pe mașini.

În prezent, companiile municipale sunt în faliment nedeclarat, trăiesc doar cu banii pompați de la bugetul local, nu au profit, iar încasările sunt cu mult sub nivelul promis. Companiile înființate de Gabriela Firea sunt complet nefuncționale și folosesc doar ca paravan pentru camarila politică a PSD.

Consilierii municipali USR au votat împotriva legalizării retroactive a companiilor. Există o decizie definitivă a instanței potrivit căreia acestea au fost înființate ilegal, iar singura soluție legală și morală este desființarea lor prin Hotărâre de Consiliu General.

Mai mult, așa cum reiese foarte clar din motivarea deciziei Curții de Apel București, problema acestor companii nu este doar votul prin care au fost înființate. La fel de gravă este și participarea SC CICLOP SERVICE SA în acționariatul lor. Judecătorii consideră că avem de-a face cu o asociere mincinoasă, de fațadă, nu cu una reală. Practic, Municipalitatea s-a asociat cu ea însăși pentru înființarea societăților, ceea ce este ilegal.

Prin urmare, dincolo de prevederile Noului Cod Administrativ pe care Gabriela Firea le interpretează în folos propriu, dar greșit, există alte acte normative plus o decizie judecătorească ce fac imposibilă funcționarea legală a companiilor municipale. USR București va face toate demersurile pentru a o obliga pe Gabriela Firea să rezolve în mod legal problema companiilor și mai ales a banilor cheltuiți de acestea. Vom cere în instanță anularea hotărârilor votate astăzi!”, spune USR București.

Reprezentanţii USR au anunţat că vor ataca în instanţă proiectele de hotărâre adoptate miercuri.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL