USR București cere suspendarea hotărârilor de confirmare a înființării companiilor municipale

Wednesday, 14 August 2019, 21:13 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

USR Bucureşti a solicitat în instanţă anularea hotărârilor de confirmare a înfiinţării companiilor municipale

Ana Ciceală, consilier general al USR, a anunțat că a depus la instanță acțiunea de suspendare a hotărârilor de confirmare a înfiinţării companiilor municipale.

”Am depus la Tribunalul București acțiunea de suspendare pentru hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale, trecute de Firea acum 2 săptămâni prin Consiliul General.

Firea crede că beneficiază de ”Ordonanța Sifon” dată de Dăncilă și că poate ”intra în legalitate” cu cele 20 de companii sifonatoare cu acest tertip. Nu renunță la risipirea iresponsabilă a banilor noștri prin companiile municipale ilegale.
Ideea ”confirmării” unor hotărâri de Consiliu pe care instanța le-a declarat ilegale este greșită nu doar juridic, ci și moral. Ar însemna că ilegalitățile pot fi tolerate atâta vreme cât nu sunt descoperite.

Iar când sunt descoperite este suficientă ”confirmarea” lor retroactivă, fără ca cei vinovați să plătească și fără ca deciziile instanței să fie puse efectiv în aplicare. Nu se poate acoperi o ilegalitate cu altă ilegalitate!
Aceste companii, prin care FIREA sifonează în prezent 800 milioane euro din banii bucureștenilor, au cheltuit deja cel puțin 100 milioane de euro, o bună parte din ei ilegal”, consideră cosilierul Ana Ciceală.

Consilierul general al USR are, în prezent, 23 de procese prin care cere să se dizolve la Registrul Comerțului aceste companii municipale.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri