Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un deputat ex-liberal de la Iași s-a înscris oficial în USR. Ce spune despre primarul Mihai Chirica

Wednesday, 29 July 2020, 12:39 Sursă: realitatea.net

 

 

„Oficial, sunt membru al Uniunii Salvați România”, a anunțat Marius Bodea într-un mesaj pe Facebook. El spune că prezența sa în USR înseamnă, de fapt, continuarea asumării principiilor pe care le are în viață: onestitate, competență, verticalitate.

Pe parcursul mandatului de parlamentar, Marius Bodea a fost principalul contestatar al primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica. Fostul preşedinte al filialei municipale Iași a PNL i-a părăsit pe liberali după ce Mihai Chirica a fost anunțat drept candidat pentru un nou mandat și spune că a ales USR pentru că „aceasta este alternativa reală la PSD”. El a demisionat din PNL pe 19 iunie 2020.

Bodea va candida la președinția Consiliului Județean Iași din partea USR-PLUS. Într-un comunicat transmis pe 19 iunie, reprezentanţii filialelor ieşene ale USR şi PLUS au anunţat că „rezultatele negocierilor încheiate la Iaşi sunt: candidatul unic al Alianţei pentru funcţia de primar al Municipiului Iaşi va fi candidatul propus de USR, Cosette Chichirău; candidatul unic al Alianţei pentru funcţia Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi va fi candidatul propus de USR, Marius Bodea”.

„Am ales USR după ce liderii partidului în care m-am format și-au trădat la modul cel mai sfidător principiile prin racolarea pesedistului Mihai Chirica si a mafiei din jurul lui. Nu am putut accepta acest compromis pentru că ar fi însemnat să îmi încalc propriile principii și valori, ar fi însemnat să îi trădez, la rândul meu, pe toți colegii și pe toți ieșenii care și-au pus speranța în mine.

Am ales să fiu membru USR pentru ca aceasta este alternativa reală la PSD și la tot ceea ce întelegem noi prin pesedism. Am găsit în USR o echipă de oameni onești, curați, energici, capabili să schimbe lucrurile în bine", a mai scris Marius Bodea.

Fost membru și șef al PNL Iaşi, Marius Bodea a fost în perioada mai 2007 – februarie 2008 subprefect, ulterior, în februarie 2008, l-a înlocuit în funcţie pe prefectul Nicuşor Păduraru, potrivit Agerpres. În perioada 2012-2016 a fost director general al Aeroportului Internaţional Iaşi. La alegerile locale din 2016, Marius Bodea a fost candidatul PNL la funcţia de primar al Iaşiului, el pierzând în favoarea viceprimarului, pe atunci PSD, Mihai Chirica. Ulterior, la alegerile din toamna lui 2016, Marius Bodea a candidat la funcţia de deputat pe listele PNL Iaşi. El a fost şi preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL