Tribunalul Teleorman a amânat judecarea redeschiderii unor cercetări din dosarul Tel Drum

Wednesday, 14 August 2019, 23:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Tribunalul Teleorman a stabilit data de 13 august ca termen pentru judecarea cererii DNA de redeschidere a părții din dosarul Tel Drum privind asocierea dintre compania de construcţii Tel Drum (despre care procurorii susţin că este controlată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea) şi Euroconstruct Trading, firma controlată de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Instanța de la Teleorman a decis să amâne cauza la data de 17 septembrie 2019, în vederea soluţionării cererii de strămutare formulată în cauză. Având în vedere că s-a discutat doar cu privire la solicitarea de amânare a cauzei, instanţa va lua în discuţie cererea formulată de către SC Tel Drum S.A., care la acest moment nu are calitate procesuală în cauză, prin apărătorul ales, la următorul termen de judecată, se arată în minuta Tribunalului.

Procurorii au solicitat strămutarea dosarului Teldrum, care are ca obiect: redeschidere urmărire penală (art.335 alin.5 NCPP) CONFIRMARE REDESCHIDERE URMĂRIRE PENALĂ - ALIN.4 NCP, la un alt tribunal din cadrul Curții de Apel București.

Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanţa supremă constatând că nu mai este competentă, întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar.

Redeschiderea unei părți a dosarului Teldrum, cerută de procurorii DNA, a fost retrimisă la Tribunalul Teleorman, după ce anul trecut, aceeași instanță a refuzat procurorilor începerea anchetei. Dosarul ajunge, de data aceasta, pe mâinile judecătoarei Emilia Enescu, o persoană cunoscută pentru relațiile cu familia lui Dragnea.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri